26.08.2022      129      0
 

Мінрегіон розпочав відбір проєктів, які фінансуватимуться в межах «Програми з відновлення України»


Розпочався відбір проєктів, які будуть фінансуватися за кошти «Програми з відновлення України». Програма передбачає будівництво та відновлення шкіл, дитячих садків, лікарень, адміністративних будівель, соціального житла та іншої ключової соціальної інфраструктури в 10 областях та м. Київ.

Проекти будуть фінансовані в рамках кредитної угоди European Investment Bank «Програма з відновлення України». Перший відбір проєктів для фінансування за кредитні кошти здійснюється на загальну суму 200 млн євро.Взяти участь у відборі можуть:

  • органи місцевого самоврядування, місцеві органи виконавчої влади, а також виконавчі органи місцевих рад територіальних громад.
  • органами місцевого самоврядування, місцевими органами виконавчої влади/виконавчими органами сільських, селищних, міських рад територіальних громад

Першочергово фінансовання буде надаватися проектам, що відповідають таким критеріям:

  • відновлення об’єктів, пошкоджених або зруйнованих внаслідок дій, спричинених збройною агресією рф;
  • соціальна значимість об’єкту;
  • наявність розробленої проєктної документації належної якості (відповідність чинним ДБН, ДСТУ та настановам (врахування енергоефективності, інклюзії тощо).

Пріоритетність надається наступним напрямкам:

  • будівництво закладів освіти, закладів охорони здоров’я, центрів надання адміністративних послуг, адміністративні будівлі органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади
  • реконструкція критичної інфраструктури (водопостачання, водовідведення, теплопостачання);
  • реконструкція будівель для забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб та осіб, які втратили його внаслідок військових дій, спричинених збройною агресією рф.

Кошти надходитимуть громадам на безповоротній основі, у вигляді субвенції, яка надається в рамках фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком.

Дедлайн подачі заявок – 2 вересня.

Деталі щодо умов участі та необхідних документів шукайте тут: https://bit.ly/3oOX7nK


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *