11.11.2021      167      0
 

Голови ОДА мають тримати на постійному контролі недопущення зростання цін на тепло для людей, — Олексій Чернишов


Голови ОДА та КМДА повинні взяти на постійний контроль виконання умов Меморандуму про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання тепла та гарячої води. Відповідне доручення було прийнято на засіданні Уряду. Про це повідомив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

«Тарифи на опалення для населення не мають підвищуватися в жодному з регіонів. Це зафіксовано у Меморандумі, що був підписаний в рамках Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. Умови цього документу мають виконуватися по всій Україні. Відтак головам обласних та Київської міської державних адміністрації доручено взяти під особистий контроль виконання домовленостей щодо збереження вартості теплопостачання та гарячої води для населення на рівні минулого опалювального сезону», – наголосив Олексій Чернишов

Зазначимо, 30 вересня між Кабінетом Міністрів, Офісом Президента України, НАК «Нафтогаз України», Всеукраїнською асоціацією органів місцевого самоврядування, «Асоціацією міст України» та Палатою місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад був підписаний Меморандум щодо сталого проходження опалювального сезону.

Згідно з Меморандумом, у цьому осінньо-зимовому періоді забезпечено одну з найнижчих на ринку цін на газ для виробників тепла (ТКЕ) для населення — 7 420 грн за тис куб. м з ПДВ (згідно з трирічним договором постачання природного газу, запропонованим Нафтогазом у рамках Обсягу I «Фіксований»). Для бюджетних установ та релігійних організацій зафіксована ціна 16,4 грн за куб. м з ПДВ.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *