10.04.2023      133      0
 

ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО НАМІР ОТРИМАТИ ДОЗВІЛ НА ВИКИДИ ЗАБРУДНЮЮЧИХ РЕЧОВИН В АТМОСФЕРНЕ ПОВІТРЯ


ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЗНК» (скорочено ТОВ «ЗНК») повідомляє про намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами по автомобільному газозаправному пункту (АГЗП).

Ідентифікаційний код за ЄДРПОУ: 32729772.

Юридична адреса суб’єкта господарювання: 03150, м. Київ, вул. Предславинська, 34-Б; контактний номер телефона (050)8502637,  e-mail:[email protected].

Фактичне місцезнаходження об’єкта: 18029, місто Черкаси, вулиця Сумгаїтська, 1/1.

Метою отримання дозволу на викид забруднюючих речовин в атмосферне повітря – є дослідження складу та об’ємів викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря від стаціонарних джерел АГЗП  ТОВ «ЗНК»  та складання звіту з інвентаризації викидів.

Експлуатація ТОВ «ЗНК» (АГЗП) не вимагає отримання висновку з оцінки впливу на довкілля, відповідно до вимог Закону України “Про оцінку впливу на довкілля” від 23.05.2017 р. № 2059-VIII.

ТОВ «ЗНК» (АГЗП) відноситься до стаціонарного автогазозаправного пункту, який призначений для заправки транспортних засобів скрапленим газом.  

На АГЗП здійснюються наступні технологічні операції:

  • приймання скрапленого вуглеводневого газу з автомобільних цистерн в два наземні резервуари;
  • зберігання скрапленого вуглеводневого газу в резервуарах;
  • заправка газом автотранспортних засобів через газороздавальну колонку «АСТРА 2-09».

Від даного об’єкта в атмосферу виділяються наступні забруднюючі речовини пропан – 0.40849 т/рік, бутан – 0.39405 т/рік.

ТОВ «ЗНК» (АГЗП) належить до третьої групи – це об’єкти, які не беруться на державний облік і не мають виробництв або технологічного устаткування, на яких повинні впроваджуватися найкращі доступні технології та методи керування.

На території об’єкта, що розглядається, відсутні джерела викидів, з яких в атмосферне повітря надходять забруднюючі речовини від виробництв та технологічного устаткування, на які повинні впроваджуватися заходи щодо досягнення встановлених нормативів граничнодопустимих викидів для найбільш поширених і небезпечних забруднюючих речовин (основні джерела). Джерела викидів, що розглядаються, відносяться до інших джерел викидів. 

На об’єкті  підприємства не планується впровадження заходів щодо скорочення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, тому що на даний час не має перевищень встановлених нормативів граничнодопустимих викидів забруднюючих речовин.

Пропозиції щодо дозволених обсягів викидів відповідають чинному законодавству. Для забруднюючих речовин в організованих викидах стаціонарних джерел, масова концентрація яких обмежується згідно з наказом Міністерства охорони навколишнього природного середовища України № 309 від 27.06.2006 року «Про затвердження нормативів граничнодопустимих викидів забруднюючих речовин від стаціонарних джерел», встановлюються нормативи граничнодопустимих викидів. Для речовин, на які не встановлюються нормативи граничнодопустимих викидів, встановлюються розрахункові величини масової витрати. Пропозиції щодо дозволених обсягів викидів відповідають чинному законодавству. 

Для одержання додаткової інформації прохання звертатися на підприємство за телефоном (050)8502637 або до розробника документів (066)4652280.

Збір зауважень громадських організацій та окремих громадян по даному питанню проводить (протягом 30 календарних днів з дати публікації повідомлення)  Черкаською обласною військовою адміністрацією за адресою: 18001, Черкаська обл., м.Черкаси, бульвар Шевченка, 185, тел.: (0472) 37-29-15, 37-60-01, 36-11-13, 37-22-49  (крім суботи та неділі), email:[email protected]

За інформацією Управління АПР, ЖКГ та екології Черкаської РДА


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *