18.10.2022      151      0
 

Інформація для громадськості з метою отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферу


ПП «МАК ТРЕВЕЛ», має намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від стаціонарних джерел АЗС з АГЗП, яка знаходиться по вул. Смілянській б/н в с. Орловець, Черкаського району, Черкаської області.

На промисловому майданчику виконуються роботи по зберіганню та роздачі пального споживачам. Режим роботи об‘єкта – цілодобовий. Для виконання виробничих процесів на території АЗС розташовані  –  склад ПММ на 4 підземних ємностей дві по 12.5  м3 – для зберігання бензину А – 92, А – 95 та дві по 25  м3 для зберігання двох видів дизельного пального,  дві чотирьох рукавні ПРК „ SCHWELM ” для роздачі двох видів бензину та двох видів дизельного пального, зливний пристрій нафтопродуктів, операторська і інші допоміжні споруди та комунікації. АГЗП що розміщений на території АЗС призначений для прийому зберігання та заправки балонів автомобілів скрапленим вуглеводневим  газом  (СВГ). Модуль АГЗП «Шельф» є виробом повної заводської комплектації та складається з надземної ємності, загальним об’ємом 10 м(корисний об’єм 9.9 м3). В склад модуля АГЗП входить металева рама насосно-арматурного блоку (НАБ), насос «Шельф LPG РК3» для перекачки СВГ, одна газороздавальна колонка «Шельф 100-1 LPG» на одну струбцину, запірна, регулююча і запобіжна арматура, трубопроводи обв’язки, фільтр для очистки газу та прилади контролю і автоматики.

Річний об’єм нафтопродуктів, що зберігаються на АЗС  –  бензин  – 300 м3 на рік, дизельне пальне – 500 м3 на рік, СВГ – 1000 м3 на рік. В процесі роботи об‘єкта в атмосферне повітря потрапляють НМЛОС (вуглеводні граничні, бензол, ксилол, толуол, пропан, бутан), сірководень та одорант (етилмеркаптан). Валовий викид забруднюючих речовин по проммайданчику складає (0,8756401 т/рік). Розрахунки приземних концентрацій забруднюючих речовин, які потрапляють в атмосферне повітря від технологічного обладнання АЗС з АГЗП, свідчать що їх значення не перевищують нормативно дозволені. 

Збір зауважень по даному питанню проводить, протягом 30 днів з дати подачі повідомлення Черкаська обласна військова адміністрація. (18000 м. Черкаси, бульв. Шевченка 185, тел/факс 37-22-49, 37-60-01,  з 9 по 17 годину, e-mail: [email protected]).


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *