27.09.2022      176      0
 

Інформація для громадськості з метою отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферу


ДП «Чигиринський лісгосп» (юр.адреса: Черкаська обл., м. Чигирин, вул. Черкаська, 77), займається лісозаготівлею та іншою діяльністю у лісовому господарстві.

В Черкаському районі розташовані 6 лісництв та в Звенигородському районі 1 лісництво, які мають намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря для діючих дільниць.

1) Адмінприміщення та АТЦ Кам’янського лісопункту (Черкаський р-н, м. Кам’янка, вул. Героїв Майдану, 8 та вул. П. Василини, 11)валовий викид становить 1,34 т/рік. На території знаходяться: котли на відходах деревини, ємності для палива та колонки ПРК, металообробні верстати, зварювальний пост, кузня, акумуляторна, автотранспорт. В результаті діяльності в атмосферне повітря викидаються такі забруднюючі речовини: оксид вуглецю, діоксид азоту, пил, метан, НМЛОС, оксид діазоту, бензол, ксилол, толуол, сірководень, оксиди заліза, оксиди марганцю, сірчана кислота.

2) Нижній склад Кам’янського лісопункту (Черкаський р-н., с. Ревівка, вул. Пляківське шосе,1-б) валовий викид становить до 0,5 т/рік;

3) Грушківське лісництво (Черкаський р-н., с. Грушківка, вул. Лісова, 27) валовий викид становить до 1,0 т/рік;

4) Макіївське лісництво (Черкаський р-н., с. Макіївка, вул. Макіївське лісництво, 1) валовий викид до 1,0 т/рік;

5) Креселецьке лісництво (Черкаський р-н., с. Мельники, вул. Холодноярська, 165) валовий викид становить 1,0 т/рік;

Джерелом викидів на лісництвах є котли, які працюють на відходах деревини (дрова). В результаті в атмосферне повітря надходять забруднюючі речовини, основні з них: оксиди вуглецю та азоту, метан, НМЛОС, речовини у вигляді суспендованих твердих частинок.

6) Тимошівське лісництво (Черкаський р-н., с. Тимошівка, вул. Д.Коломійця 25, 25а) – валовий викид становить 2,5 т/рік;

Джерелом викидів на Тимошівському лісництві є котли, деревообробне та металообробне обладнання. В результаті в атмосферне повітря надходять забруднюючі речовини, основні з них: оксиди вуглецю та азоту, метан, НМЛОС, речовини у вигляді суспендованих твердих частинок.

7) Капітанівське лісництво (Звенигородський р-н., с. Журавка, вул. Козацька, 160). Джерелом викидів є котел, що працює на відходах деревини (дрова) – валовий викид становить 1,0 т/рік. В результаті в атмосферне повітря надходять забруднюючі речовини: оксиди вуглецю та азоту, метан, НМЛОС, речовини у вигляді суспендованих твердих частинок.

Викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від стаціонарних джерел ДП «Чигиринський лісгосп» не створюють перевищення рівня впливу на атмосферне повітря на межі санітарно-захисної зони, що підтверджено відповідними розрахунками.

Збір зауважень громадських організацій та окремих громадян по даному питанню проводиться протягом 30- ти днів з дня публікації до Черкаської обласної військової (державної) адміністрації за адресою: 18001, Черкаська обл., м. Черкаси, бульв. Шевченка, 185, тел. (0472) 37-29-15; 36-11-13; 37-60-01 e-mail: [email protected].


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *