23.09.2020      1509      0
 

Щодо проведення щорічної всеукраїнської акції з благоустрою “За чисте довкілля”


Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 31.03.2010 № 777-р передбачено проведення у квітні травні щорічної всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля» та у її рамках Дня благоустрою територій населених пунктів.

Під час акції проводяться заходи з ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ побутових та інших відходів, прибирання та приведення у належний санітарний стан прибудинкових територій, парків, скверів, дитячих, спортивних та господарських майданчиків, місць для вигулу домашніх тварин (собак), кладовищ, братських могил, меморіальних комплексів та місць почесних поховань, вулиць, доріг, тротуарів та велосипедних доріжок, зупинок міського транспорту, а також забезпечувалося очищення від сміття берегів водойм у населених пунктах.

В рамках акції залучаються до участі у здійсненні зазначених заходів підприємства, установи та організації незалежно від форми власності, а також громадяни.

За результатами проведених заходів Мінрегіон щороку станом на 25 травня надає Кабінету Міністрів України звіти щодо проведення безстрокової кампанії із забезпечення чистоти і порядку в населених пунктах у розрізі регіонів.

У 2020 році у зв’язку із поширенням на території України гострої респіраторної хвороби СОУГО-19 та дотримуючись положень постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211 (зі змінами) «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби СОУГО-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», провести щорічнувсеукраїнську акцію з благоустрою «За чисте довкілля» та День благоустрою територій населених пунктів не має можливості. Враховуючи ситуацію у країні, Мінрегіон пропонує перенести проведення щорічної всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля»  на вересень – жовтень поточного року.

За інформацією управління житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури, інфраструктури, енергетики та захисту довкілля райдержадміністрації.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *