24.12.2021      228      0
 

Сімейний патронат – особливий вид працевлаштування


Патронат над дитиною – це тимчасовий догляд та виховання дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання її батьками складних життєвих обставин.

Патронатним вихователем вважається особа, яка за участю членів своєї сім’ї надає послуги з догляду, виховання та реабілітації дитини.

Патронатним вихователем може бути повнолітній громадянин України, який має досвід у вихованні дітей і відповідні житлові умови для надання послуг у себе вдома. Бажання осіб створити патронатну сім’ю може стати видом зайнятості.

Означене питання надання послуг з патронату над дитиною стало предметом зустрічі начальника служби у справах дітей райдержадміністрації Інни Походенко, головного спеціаліста служби у справах дітей райдержадміністрації Лесі Горіценої з директором Черкаської районної філії обласного Центру зайнятості Олександром Гриценком та заступником директора – начальником відділу організації працевлаштування населення Черкаської районної філії обласного Центру зайнятості Вікторією Огіренко.

В ході обговорення були порушені питання співпраці відповідних структур, направлені на розвиток патронатного виховання в районі, підбір кандидатів у патронатні вихователі, які з любов’ю, турботою та готовністю приймуть в свою сім’ю не одну дитину, яка потрапила в складні життєві обставини.

Були надані консультації щодо порядку створення патронатних сімей, їх відмінність від прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, визначення осіб, які перебувають на обліку як безробітні та мають можливості бути патронатними вихователями.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *