26.05.2021      310      0
 

«Довіряємо країні, тому ми тут», – турецькі виробники ягід


На території Черкаського району у селі Березняки (Мошнівська ТГ) турецькі виробники успішно займаються садівництвом. Вирощують саджанці суниці, а також ягоди суниці та лохини.

ТОВ “Адана  3” – таку назву має  українське підприємство, яке засноване досвідченими американськими та турецькими виробниками посадкового матеріалу та ягід. Компанія позиціонує себе як виробник сертифікованого посадкового матеріалу суниці, а також ягід суниці, ожини, лохини та чорниці високорослої.

Ягоди постачаються на оптові ринки України та до супермаркетів міста Черкаси.

Оглянула та поцікавилась процесом виробництва голова Черкаської райдержадміністрації Валерія Бандурко.

  • Ми займаємось розмноженням і продажем по Україні ягід, експортуємо саджанці до Вірменії, Азербайджану, Туреччини, Казахстану. Кожен рік намагаємось збільшити експорт. Почали свою діяльність всього з 1 га, на сьогоднішній день маємо близько 300 га загальної площі, – зазначає директор підприємства Ерман Ероглу.

За сезон на виробництві працює близько 500 осіб з навколишніх сіл Черкаського району. У зимовий період 150 осіб задіяно на сортировці близько 5 млн. саджанців.

  • В Україні люди дуже досвідчені, у кожного є своя присадибна ділянка,  всі знають як посадити полуницю, як доглядати, тому з ними працювати дуже приємно і легко, – розповідає керівник підприєства.  На жаль, за останні 3-4 роки у центральній Україні значно змінився клімат, є пізні заморзки, страждають також зерновики, але все одно ми тримаємось. На сьогоднішній день маємо посаджених ягід на площі 50 га. Все інвестуємо у розширення виробництва. Довіряємо країні, тому ми тут вже 15 років поспіль.

Плантації лохини (голубики) є одними з перших по Україні.  Урожай лохини продається тільки на території нашої держави. Також виробники успішно борються зі шкідниками.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *