16.10.2020      451      0
 

Увага! Пероральна вакцинація тварин!


Сказ – одна з найнебезпечніших вірусних хвороб, спільних для тварин та людей. Хвороба вражає центральну нервову систему з ознаками поліоенцефаломіеліту, супроводжується паралічами і без лікування завжди закінчується смертю.

Поширюють сказ у природі лисиці, вовки, єнотовидні собаки та безпритульні тварини, однак, основним джерелом вірусу сказу є червона лисиця.

З метою забезпечення стабільної епізоотичної ситуації зі сказу тварин на території Черкаського району орієнтовно 19-20 жовтня 2020 року, в залежності від погодних умов, в т. ч. у вихідні дні на території району буде проводитися пероральна вакцинація диких м’ясоїдних тварин шляхом скидання вакцини з літаків.

Розповсюдження принад, які містять високоімунну безпечну вакцину проти сказу, буде здійснюватися авіатранспортом над лісовими та сільськогосподарськими угіддями, поза територіями населених пунктів та водойм. Принада безпечна для людей і тварин, має вигляд брикетів розміром із сірникову коробку з різким запахом м’ясокісткового борошна. У середині приманки знаходиться капсула з вакциною проти сказу.

Звертаємось до мешканців району з розумінням віднестись до заходів з вакцинації диких м’ясоїдних тварин, при виявленні принад не руйнувати їх, не брати в руки, а залишати привабливими для тварин. 

Заздалегідь дякуємо за розуміння!

За інформацією Черкаського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *