15.02.2024      62      0
 

Оксана Покатілова про захист житлових прав дітей


На Черкащині на обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, перебуває 220 статусних дітей, віком від 16 до 18 років. Та ще 660 – у віці від 18 до 23 років. Про це повідомила начальниця обласної Служби у справах дітей області Оксана Покатілова на брифінгу в медіацентрі  ОВА. 

Як вона зауважила, для координації роботи щодо захисту житлових прав дітей минулоріч затверджено обласну програму забезпечення житлом дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Її реалізовуватимуть до 2026 року.

– Збереження житла, що на праві власності або користування належить дітям, забезпечення їх тимчасовим або постійним місцем проживання – це першочергові завдання нашої програми, – розповіла Оксана Покатілова. – На рівні Служби ми продовжуємо консультаційну роботу. Її проводимо серед опікунів, піклувальників, прийомних батьків, батьків-вихователів. Усе для того, щоб надати їм максимум вичерпної інформації та допомоги.

Також начальниця Служби поінформувала про спрямування державної субвенції області на виплату грошової компенсації для придбання житла. Її спрямовували впродовж 2017-2021 років.

– За 2022-2023 рік така субвенція для нашого регіону не надходила, – розповіла Оксана Покатілова. – У разі її поновлення роботу буде продовжено. Водночас зауважу, державна субвенція не вирішить означену проблему 100%. Це має бути спільна робота на всіх рівнях, зокрема і територіальному. Наше незмінне завдання – підтримка категорійних дітей та захист їхніх житлових прав.

 Більше інформації у відео:

За інформацією Черкаської обласної державної адміністрації


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *