24.01.2024      70      0
 

Служба зайнятості допомагає ветеранам адаптуватися до мирного життя


З початком вторгнення росії в Україну життя наших громадян розділилося на до та після. Багато українців набули статусу учасників бойових дій і стали потребувати особливої підтримки від держави. Як саме служба зайнятості може допомогти захисникам і членам їх родин, читайте в цьому матеріалі.

Ваучери на навчання та гранти на розвиток власного бізнесу як мотивація до руху вперед

Сучасні українські реалії потребують від наших громадян гнучкості та відкритості до нового. Тим учасникам бойових дій, які цього щиро бажають, ми готові запропонувати підвищення кваліфікації або здобуття нової професії, яка користується попитом на українському ринку праці, адже служба зайнятості має власні сучасні центри професійно-технічної освіти, які навчають слухачів за 95 робітничими професіями та 365 освітніми програмами. Для учасників бойових дій таке навчання є безоплатним.

Якщо ви не зареєстровані в службі як безробітні, але маєте професійно-технічну чи вищу освіту, також можете безоплатно отримати ваучер на навчання.

З його допомогою у вас буде можливість пройти перепідготовку за робітничими професіями або здобути наступний освітній рівень. Зауважимо, що  ваучери видаються за затвердженим Мінекономіки переліком зі 124 професій та спеціальностей. Вартість ваучера не може перевищувати 10-кратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб. З 1 січня 2024 року – це понад 30 тис. грн (30 280 грн). Якщо ж вартість навчання вища, то роботодавець чи людина доплачує різницю самостійно.

Після закінчення навчання слухачам видається документ державного зразка про присвоєння відповідної кваліфікації. 

Слід звернути увагу, що ваучер видається одноразово.

Докладніше – на сайті http://surl.li/oykbd


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *