10.01.2022      256      0
 

Про надання послуг патронату. Інформує служба зайнятості


Віднедавна, служба зайнятості долучилась до пошуку кандидатів у патронатні вихователі.

Патронат над дитиною – це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.


Хто може бути патронатним вихователем?
Патронатним вихователем може бути громадянин України, який має досвід виховання дитини, відповідні житлові умови для надання послуг з догляду, виховання та реабілітації дитини у своєму помешканні.

Якщо особи виявили бажання стати патронатними вихователями, вони можуть звернутися у службу у справах дітей, яка займається пошуком патронатних вихователів спільно із фахівцями з соціальної роботи в кожній територіальній громаді. Дана служба надасть їм усі рекомендації стосовно документів, які необхідно зібрати. Кандидат у патронатні вихователі має обов’язково пройти спеціальне навчання та укласти договір про умови запровадження патронату (створення сімї патронатного вихователя).

Який розмір оплати послуг патронатного вихователя?
Це 5 прожиткових мінімумів. А якщо влаштовується дитина з інвалідністю, якщо влаштовуються декілька дітей – сімейна група, якщо влаштовується малолітня або неповнолітня вагітна, тоді вони отримують доплату. Тобто на картку патронатний вихователь отримує від 12 тисяч гривень.

Додатково на кожну дитину, яка влаштовується в сім’ю патронатного вихователя, держава виплачує 2,5 прожиткові мінімуми, а якщо є дитина з інвалідністю – це 3,5 прожиткові мінімуми за весь час поки ці діти перебувають в сім’ї патронатного вихователя. Крім того, патронатні вихователі мають ще 7 днів оплачуваної відпустки.

Додаткову інформацію про можливість стати патронатним вихователем, особи, які перебувають на обліку в Черкаській районній філії Черкаського обласного центру зайнятості, можуть отримати у свого кар’єрного радника під час візиту або за телефоном (0472)71-18-90.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *