22.07.2024      56      0
 

Про актуальне говорили на координаційній нараді у Черкаській РВА


Під керівництвом начальниці Черкаської РВА Валерії Бандурко відбулася координаційна нарада за участі керівників структурних підрозділів РВА. Далі – про головне.

Енергетика. На минулому тижні Черкаська РВА доєдналася до спільного брифінгу Офісу Президента України та Уряду за участі представників ОВА, РВА, громад, міжнародних партнерів та організацій щодо стабільного електро- й водопостачання. Питання важке і наболіле. Постійні обстріли ворога раз-у-раз руйнують те, що по частинках вдається відремонтувати нашим енергетикам. Звісно, аномальна спека, життя за графіками впливає на наш фізіологічний і психологічний стан. Але, ми не можемо здатися, бо там, на передовій, набагато спекотніше і важче, ніж тут. Пам’ятаймо про це. Як тільки є можливість, кількість годин зі світлом постійно збільшується. Також розпочала роботу урядова “гаряча лінія” з питань енергетики – “Струм”. За номером 15-49 можна отримати безоплатні консультації.

Безбар’єрність. Чимало років безбар’єрність асоціювалася у багатьох людей лише із подоланням фізичних перешкод. Насправді ж це поняття ширше. Інклюзивність, відкритість, високі стандарти якості життя – все це має бути не лише у великих містах, а й в найбільш віддалених населених пунктах, адже всі українці і українки повинні мати рівні умови та можливості. Доступні транспортна інфраструктура, приміщення та прибудинкові території, – все має бути зроблено за принципом “краще, ніж було”. І з цим зволікати не можна! Безбар’єрність сьогодні – це про людяність і зручність для всіх без винятку. Тільки зруйнувавши “невидимі” бар’єри між нами ми переможемо ворога.

Безпека на воді. Рятуючись від температурних рекордів відпочинком на воді, завжди пам’ятайте про безпеку та суворо дотримуйтеся правил поведінки. Це – запорука безпеки вашого життя та життя ваших дітей. На жаль, маємо сумну статистику, тому вкотре звертаємо увагу: “Ваша безпека – у ваших руках!”.

Переміщення ВПО. На сьогодні загальна кількість зареєстрованих ВПО по району становить 53 661 особа, з них: м. Канів – 3 666 осіб, м. Сміла – 6 243 особи, м.Черкаси – 25 652 особи. Район без вищезазначених міст – 18 100 осіб.

На нараді також зосередили увагу на питаннях: обороноздатності, мобілізації, створення ветеранських просторів, реалізації політики у сфері освіти і охорони здоров’я.

– Працюємо задля Перемоги! Бережімо одне одного! – наголосила Валерія Бандурко.

Telegram:
t.me/ValeriyaBandurko


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *