18.03.2024      50      0
 

Підбили підсумки роботи та визначили першочергові завдання: у РДА відбулася нарада


Під керівництвом першого заступника голови районної державної адміністрації Романа Хоменка відбулася нарада за участі керівників структурних підрозділів РДА.

Військова агресія російської федерації руйнує не лише нашу країну, а й антикорупційні процеси. Декларування – один з найефективніших інструментів запобігання корупції. Тримаємо на контролі стан подання державними службовцями декларацій за 2023 рік та проводимо моніторинг вже поданих декларацій. Нагадуємо про необхідність задекларувати доходи за минулий рік до 31 березня 2024 року.

Одним із ключових питань життєдіяльності району є безпека населення та цивільний захист. Наразі фонд захисних споруд району налічує 133 сховища, 60 протирадіаційних укриттів, 465 найпростіших укриттів. 159 шкіл та 149 садочків мають укриття для організації навчання, як результат 99% закладів загальної середньої освіти та 95% закладів дошкільної освіти відновили навчання за очною або змішаною формою. Робота щодо збільшення фонду захисних споруд та створення безпечного середовища у закладах освіти триває.

У деяких населених пунктах спостерігається підвищений рівень ґрунтових вод, підтоплення лугів та полів річковими водами. Наразі ситуація контрольована, підтоплень населених пунктів не зафіксовано. Всі відповідні служби перебувають на зв’язку, продовжуємо працювати в цьому напрямку.

В умовах повномасштабної війни кількість громадян, яким потрібна допомога та соціальний захист від держави, невпинно зростає. Станом на 18.03.2024 загальна кількість зареєстрованих ВПО по району становить 53 783 особи, з них: м.Черкаси – 25 737 осіб, м. Сміла – 6 472 особи,м. Канів – 3 784 особи. Район без вищезазначених міст -17 790 осіб.

З метою соціального захисту ветеранів та членів їх сімей у РДА працює відділ з питань ветеранської політики.

Під час наради сконцентрували увагу на забезпеченні обороноздатності, ефективній і злагодженій роботі районної військової адміністрації із органами влади вищого рівня, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами, організаціями, громадянами.

Спільна праця приносить результати.
Працюємо! Віримо! Переможемо!


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *