19.02.2024      61      0
 

Актуальні питання життєдіяльності району розглянули на координаційній нараді в РВА


Під керівництвом начальниці Черкаської РВА Валерії Бандурко відбулася координаційна нарада із керівниками структурних підрозділів районної державної адміністрації. Стисло про головне.

Минулого тижня ворог знову завдав ракетних ударів по містах України. На Черкащині теж працювала ППО.
– Спасибі воїнам, що захищають! Так, всі втомилися від війни. Але точно ми не втомилися більше, ніж наші воїни. Тому допомагати і підсилювати Збройні Сили України – пріоритет. Принагідно хочу нагадати громадам Черкаського району, що усі ми маємо ще більше жити потребами фронту і працювати над їх закриттям. Вдячна тим, хто чує і розуміє, – зазначила очільниця району.

– Посівна 2024 наближається. Ми – тиловий опорний регіон і наші землі мають годувати населення України, – наголосила Валерія Бандурко.
Протягом зимового періоду фермери займаються накопиченням матеріально-технічних ресурсів, пального, посівного матеріалу для проведення комплексу весняно-польових робіт. Держава не стоїть осторонь. Зокрема, Мінагрополітики продовжує реалізацію низки програм з підтримки аграріїв. Однією із таких програм є програма підтримки малих фермерів, які мають до 120 га.

Через зростання випадків захворювання здобувачів освіти на грип та ГРВІ у Черкаському районі на дистанційну форму навчання перейшли 25 класів у 12 громадах.

Минулого тижня в одному із сіл Мошнівської громади зафіксовано підвищення рівня води. Зараз ситуація стабілізувалася і перебуває на постійному контролі відділу цивільного захисту Черкаської РДА та відповідних служб.

Триває ІІ етап «Пліч-о-пліч» Всеукраїнські шкільні ліги. Змагання відбулися вже у 16 громадах району, в яких взяли участь 99 команд. Ще 6 громад прийняли рішення перенести змагання у зв’язку із карантином.

Станом на 19.02.2024 загальна кількість зареєстрованих ВПО у Черкаському районі становить 53744 осіб, із них: у Черкасах – 25 634, Смілі – 6 522 та Каневі – 3 782 осіб. Район без вищезазначених міст – 17 806 осіб.

Також щодня на контролі хід мобілізації у Черкаському районі.
– Мобілізація – це життєва необхідність для нашої держави під час війни з російськими окупантами, – зауважила Валерія Бандурко.

Telegram:
t.me/ValeriyaBandurko


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *