09.01.2024      85      0
 

У Черкаській РВА проведено розширену нараду за участі керівників територіальних громад


Цинізм ворога перевищує всі допустимі межі. Події останніх днів, коли російська ракета влучила у приватний сектор в Смілі, змушують нас бути готовими до розвитку будь-яких подій, – зазначила начальниця Черкаської РВА Валерія Бандурко, – Тому акумулюємо всі сили, щоб максимально допомогти постраждалим людям якнайшвидше відновити свої домоволодіння.

У Черкаській районній військовій адміністрації під керівництвом Валерії Бандурко відбулася розширена нарада із керівниками територіальних громад району.

Валерія Бандурко звернулася до очільників громад з проханням підтримати Смілянську громаду шляхом виділення коштів із місцевих бюджетів на відновлення будинків, які постраждали від ворожої ракети.
– Розумію, що в усіх громадах нашого району різні наповнення бюджетів і різні можливості, – наголосила Валерія Бандурко. – пишаюся нашими громадами, адже кожен голова підтримав пропозицію і пообіцяв допомогти. Ліквідація наслідків влучання російської ракети триває. Попереду ще дуже багато роботи.

На сьогодні маємо 116 звернень від жителів про руйнації різного роду. Хто може відновити житло – тому надаються необхідні будівельні матеріали. Хто не може – там працюють бригади волонтерів. Більшість будинків мають пошкодження дахів і вікон. За підрахунками, які маємо на цей час, тільки вікон потрібно у кількості 365 шт. Демонтовано 7 із 8 будинків, які відновлюватимуться з нуля. Робіт на десятки мільйонів гривень…Поки маємо такого сусіда, ніколи не знатимемо де і коли може статися така біда. Підтримуємо і допомагаємо один одному.

Крім того, обговорили важливість забезпечення розвитку системи безбарʼєрності в громадах. Безбар’єрність – це не тільки про людей, які мають інвалідність. Це про кожного з нас. Про забезпечення населення рівних прав і можливостей. Це комплексний підхід до подолання бар’єрів: від поширення інклюзивних практик і впровадження доступності до піклування про психічне здоров’я, яке є основою добробуту кожної людини. Це про внутрішню готовність створювати середовище, у якому буде комфортно всім. Зараз, коли в нашій країні війна, ми усі маємо піклуватися про себе і оточуючих людей. Кожна громада має бути готовою до повернення додому військових, які особливо потребують підтримки і допомоги, – зазначила Валерія Бандурко.

Житлово-комунальне господарство в кожній громаді – це важлива соціальна галузь, яка забезпечує населення, підприємства та організації необхідними послугами. Зимовий період завжди є найважчим для цієї галузі. З цього питання ми завжди на зв’язку з громадами, – наголосила Валерія Бандурко, – Також прошу не забувати про раціональне використання енергоносіїв, палива, й тримати на контролі стан готовності до можливих перебоїв в енергопостачанні внаслідок терористичних атак російського агресора на об’єкти енергетичної інфраструктури України.

Завершили нараду питанням мобілізаційного процесу, яке постійно на особливому контролі. Щоденною темою є обговорення методів та процесу організації та проведення у районі мобілізації людських і технічних ресурсів. На превеликий жаль, ми все ще маємо війну у своєму домі, – наголосила Валерія Бандурко. – Якщо не докладати зусиль, вона сама нікуди не зникне. Вдячна кожному!

Telegram:
t.me/ValeriyaBandurko


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *