21.11.2023      76      0
 

Турбота про дітей, які залишилися без батьківської опіки – наша спільна мета


В одній із громад Черкаського району службою у справах дітей райдержадміністрації відвідано сім’ї усиновлювачів, прийомні сім’ї, дитячий будинок сімейного типу з метою перевірки умов проживання і виховання усиновлених, прийомних дітей та дітей-вихованців. Такі відвідування передбачені чинним законодавством України та здійснюються відповідно до установленого графіку.

Усиновлення – це одна з пріоритетних форм влаштування посиротілої дитини в сім’ю. Усиновлена дитина приймається в родину на правах рідної. Тільки ця форма влаштування з усіх існуючих має наслідки втрати дитиною статусу дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування. Більшість сімей усиновлювачів зберігають таємницю усиновлення, яка охороняється законом України.

В ході відвідування сімей встановлено, що в кожній родині панує позитивна атмосфера. Діти зростають в любові та гармонії, забезпечені усім необхідним для повноцінного виховання, розвитку та навчання. Ці батьки дали кожній дитині найважливіше – щастя мати родину. А справжньою винагородою для батьків є посмішки щасливих дітей, які дарують радість, тепло і впевненість у завтрашньому дні.

Наразі на територіях сільських громад Черкаського району функціонує 13 прийомних сімей та 6 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховується і проживає 70 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Служба у справах дітей райдержадміністрації продовжує забезпечувати кожній дитині, залишеній без батьківського піклування, надійний захист та право на сімейне виховання.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *