27.10.2023      203      0
 

Протезування та реабілітація військовослужбовців у Черкаському районі


Стаціонарне відділення, напрям якого протезування та реабілітація військовослужбовців працює у синергії з ТОВ «Аванті Трейд», яке спільно з Інститутом травматології та ортопедії національної академії наук України у межах державної програми надає послуги з виготовлення та безкоштовного забезпечення сучасними протезно-ортопедичними виробами для військовослужбовців, які втратили кінцівки  на війні.

Депутатський корпус цієї громади та безпосередньо медична установа, спільно спрямували на ремонтні роботи та закупівлю обладнання для відділення 2,5 мільйони гривень. Усе це командна робота людей з різних напрямків для реалізації спільної мети.

-Нема коли мені тут відлежуватися. У мене дружина от-от первістка народить. Маю зустрічати їх із пологового. Тому, як тільки на протез стаю, одразу йду гуляти із дружиною і сином, – розповідає Олександр, військовий, який втратив на війні кінцівку.

Усі пацієнти мотивовані та готові наполегливо працювати на відновлення своїх можливостей. У відділенні працюють лікарі за напрямками: фізичний терапевт, реабілітолог, соціальний працівник, протезист, психолог та інші спеціалісти.

На потреби лікарні передано візок призначений для переміщення людей з обмеженими фізичними можливостями, які не можуть ходити, але здатні перебувати в сидячому положенні та партію масок, які отримано як гуманітарну допомогу від Благодійний Фонд Незламний Південь. Громада передала на потреби пацієнтам мікрохвильову піч, яку вони просили.

-Безмежно дякую кожному, хто долучився до реалізації цього проєкту. Особлива шана і подяка тим спеціалістам та головному лікарю медичного закладу, які зараз ставлять на ноги наших захисників. Дякую за ваш професіоналізм, за ставлення до цих особливих пацієнтів, за те, що хлопці кажуть, що їм у лікарні затишно і комфортно, неначе вдома. За душу, яку ви вкладаєте в кожного пацієнта, вдячна! – говорить Валерія Бандурко


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *