12.10.2023      110      0
 

В одному із навчальних закладів Білозірської територіальної громади Черкаського району розпочав роботу «Клас безпеки»


Коли навчання – це частина безпеки.

Від сьогодні в одному із навчальних закладів Білозірської територіальної громади Черкаського району розпочав свою роботу «Клас безпеки».

Заняття тут відбуватимуться за розкладом, проводитимуть їх педагоги школи.

Безпековий простір облаштували з метою навчання школярів правил пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, ознайомлення з алгоритмом дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, формування в учнів навичок надання домедичної допомоги. Хотілось, щоб це ніколи не знадобилося нашій малечі на практиці, але діти, які живуть в країні, де оголошено воєнний стан, мають змалечку здобувати такі важливі для їх життя та здоров’я знання.

Відповідно до вимог клас розділений на декілька спеціальних зон (пожежна та мінна безпека, цивільний захист, правила дорожнього руху, домедична допомога) та обладнаний необхідним інвентарем, наочними матеріалами, одягом рятувальників та спорядженням, різними інтерактивними цікавинками.

Зараз важливо навчити дитину уникати небезпечної ситуації та вміти правильно поводитись у випадку її виникнення.

-Маю відзначити дружній колектив навчального закладу та голову Білозірська територіальна громада, Володимир Міцук. Впевнена, що усі присутні на відкритті класу безпеки вкотре переконалися, що якісний результат будь-якої справи, можливий тільки за спільної роботи і порозуміння. Сам навчальний заклад настільки атмосферний, що туди хочеться повернутися ще, – зазначає начальниця РВА, Валерія Бандурко.

Висловлюємо слова подяки структурам Головне управління ДСНС України у Черкаській області, Черкаське районне управління ГУ ДСНС України у Черкаській області та Поліція Черкаської області за ті знання і емоції, які  вони дають підростаючому поколінню під час відкриття таких класів та у процесі навчання.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *