03.10.2023      116      0
 

У Холодному Яру встановили меморіальний комплекс полеглим військовослужбовцям і вшанували героїв-холодноярців та героїв нинішньої війни


Цими вихідними у Холодному Яру відбулися 28-мі вшанування героїв-холодноярців та героїв нинішньої війни.

Голова Черкаської районної військової адміністрації, Валерія Бандурко взяла участь у заходах, поклала квіти до пам’ятників героїв Холодноярщини на території монастиря та пройшлась смолоскипною ходою до меморіального комплексу на честь загиблих героїв у російсько-українській війні.

Після чого відбулось відкриття памʼятних знаків воїнам: Олегу Собченку 72 ОМБР “Чорні Запорожці”, Юліану Матвійчуку Полтавська окрема бригада територіальної оборони, Денису Антіпову – лейтенанту 95 окрема десантно-штурмова бригада Збройнi Сили України, а також поету Юрію Дадаку «Руфу» стрільцю 24 ОМБр імені короля Данила.

Сам меморіальний комплекс розпочали зводити у червні цього року з увіковічнення пам’яті Дмитра Коцюбайла, Олега Куцина, Тараса Бобанича та Андрія Жованика.

-Недарма подібні заходи відбуваються саме у місці сили – у Холодному Яру. Це місце славетне ще із сивої давнини. А сьогодні ми продовжуємо писати літопис нової історії. Ніхто не має права забирати те, що належить нам, – зазначає голова Черкаської РВА.

Валерія Олегівна висловлює слова вдячності берегині Холодного Яру Лесі Островській за збереження історичної справедливості; письменнику, громадському діячу, досліднику історії визвольної боротьби українського народу, президенту історичного клубу «Холодний Яр» Роману Ковалю; засновнику історичного клубу «Холодний Яр» Богдану Легоняку та усім іншим, хто долучився до організації заходу.

У таких місцях і завдяки таким людям формується традиція військової звитяги та світогляд нації.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *