11.08.2023      115      0
 

“Є зустрічі, до яких не можливо бути готовим на усі сто відсотків” – Валерія Бандурко


Як зазначила начальник Черкаської РВА Валерія Бандурко, що є зустрічі, до яких не можливо бути готовим на усі сто відсотків. А все тому, що кожна історія цих людей індивідуальна. Їх єднає те, що всі вони чекають хоч якої-небудь звістки про долю їхніх братів, племінників, синів та чоловіків, які зникли безвісти під час війни у зоні бойових дій.

Україна розшукує майже 7 тисяч військовослужбовців, які зникли під час бойових дій у ході російсько-української війни. Такими є дані Офісу уповноваженого з питань зниклих безвісти за особливих обставин на момент запуску Єдиного реєстру, який запрацював із травня 2023 року. Щодня ця цифра змінюється.

Сім тисяч родин по всій Україні шукають своїх рідних. У кожного із них виникають труднощі, що робити першочергово, куди звертатися рідним, яким чином розшукують зниклих військових, де їх шукати, як правильно заповнити та куди потрібно подавати документи й заяви, хто займається розшуковими діями зниклих безвісти та як не втратити надію тим, хто стикнувся із такою трагедією.

Головним спікером на цій зустрічі була Анна Донець, регіональний представник офісу Уповноваженого з питань осіб зниклих безвісти за особливих обставин. Людина, яка займається цим напрямом професійно. Жінка, яка сама пройшла через ці трагічні обставини щодо пошуку власного чоловіка, який захищав Україну. Яка постійно перебуває у стані пошуку свого чоловіка. Вона, як ніхто інший, розуміє усю проблематику того, із чим зіштовхуються родичі зниклих безвісти військовослужбовців.

Багато родин самотужки збирають доказову базу, шукають сліди рідних, знаходять свідків, які їх бачили, по зернині відновлюють їхній бойовий шлях для того, щоб дізнатися хоча б де імовірно може бути їх рідна людина.

І весь цей час вони наче між небом і землею…

Для того, щоб допомогти людям знайти своїх рідних, є напрацьований алгоритм дій, які всі задіяні в процесі мають знати і поетапно реалізовувати. З цією метою заплановано проведення зустрічей із родичами зниклих безвісти військових у кожній громаді Черкаського району.

-Люди мають відчувати, що вони не одні зі своєю бідою,-зауважила очільниця району.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Черкаської РВА


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *