01.08.2023      110      0
 

Державними нагородами відзначили 3 військовослужбовців, 2 із яких, на жаль, посмертно


Начальник Черкаської РВА Валерія Бандурко відзначила державними нагородами 3 військовослужбовців, 2 із яких, на жаль, посмертно…

Бійці, які одні із перших стали на захист мирного населення і незалежності нашої країни.

Євген Саража з позивним «Джек». Його знали майже усі сміляни. Джек був добровольцем та воював із початку війни у 2014 році. У перші ж дні повномасштабного вторгнення рф повернувся до «Вовків Да Вінчі», аби захищати Україну. Був у найгарячіших напрямках за часи АТО/ООС та повномасштабної війни. У свої 45 років мав звання молодшого лейтенанта. Був помічником начальника штабу та начальником розвідки механізованого батальйону військової частини.Загинув Євген Саража 15 лютого 2023 року. Смерть принесла ворожа ракета, котра вцілила у командно-спостережний пункт механізованого батальйону на околиці Донецької області.Він мріяв добудувати будинок та жити там із дружиною і двома дітками. Євген віддав своє життя за усіх нас, за Україну!

За особливі заслуги в захисті територіальної цілісності, державного суверенітету та зміцнення безпеки й обороноздатності країни Євген нагороджений Орденом Богдана Хмельницького III ступеня. Посмертно. Памʼятаємо!

Олександр Мачульський, старший солдат, командир 1-го аеромобільного відділення, 2-го аеромобільного взводу, 10-ої аеромобільної роти, 4-го аеромобільного батальйону військової частини Збройних Сил України. Олександр загинув внаслідок важких поранень несумісних із життям, отриманих у результаті ворожого артилерійського обстрілу в бою з російськими загарбниками 18 січня 2023 року поблизу населеного пункту Соледар, Бахмутського району, Донецької області. Вдома Олександра підтримували та чекали: мама, тато, дружина та маленька донечка.Йому назавжди залишиться 25…

За особисті мужність і героїзм виявлені при виконанні обов’язків військової служби пов’язаних із ризиком для життя нагороджений Орденом «За мужність» III ступеня.

Максим Співак, солдат, стрілець-помічник гранатометника. У червні 2023 року під час виконання обов’язків військової служби в зоні ведення активних бойових дій у Донецькій області вважається зниклим безвісти. Вдома на Максима із вірою і любов’ю чекають рідні.

За мужність і героїзм проявлені під час відсічі збройної агресії російської федерації нагороджений медаллю Командувача Сил територіальної оборони Збройних Сил України «За вірну службу» III ступеня.

Очільниця району висловила слова співчуття рідним військовослужбовців та подякувала їм за справжніх Героїв, – Велика шана і низький уклін кожному, хто стоїть на захисті нашої незалежності, чи на передовій, чи в тилу! Найвищою нагородою для всіх нас стане Перемога України та найшвидше закінчення війни!

Доземний уклін за захист, тим, хто повернувся на щиті!

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Черкаської РВА


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *