26.07.2023      115      0
 

У Ліплявському ліцеї відбулося відкриття модульного укриття


Начальник Черкаської РВА Валерія Бандурко побувала у Ліплявській громаді на відкритті модульного укриття.

-Вчора побували у Ліплявській громаді. Візит до якої став для мене подвійним святом не лише як для керівника, а й як для мами двох школяриків,- зауважила очільниця району.

У навчальному закладі громади відбулося відкриття модульного укриття, яке розраховане на 200 осіб.

Цей проєкт вдалося реалізувати завдяки значній частині допомоги благодійного фонду «МХП-Громаді». Коштом благодійників за кураторства заступника голови правління ПрАТ “МХП” Юрія Мельника було придбано та доставлено залізобетонні конструкції для укриття загальною вартістю 3 925 051,44 грн.

Із державної субвенції на облаштування безпечних умов у закладах середньої освіти на цей об’єкт було виділено 1 249 455,38 грн.

Укриття має електропостачання, 4 входи і виходи, вентиляційну систему, санвузли, опалення та доступ до інтернету.

За останній рік у закладі освіти здійснено частковий ремонт шкільної їдальні й коридорів, навчальних кабінетів та покращено освітній дизайн, придбано обладнання для тимчасового укриття.

Галина Миколаївна, директорка навчального закладу відмітила: «Ми зробили так, щоб нашим дітям було безпечно навчатися, адже вони зростають у дуже нелегкий час війни. Ми подбали про безпеку дітей, адже вони – наше майбутнє. Відповідно, ми подбали про майбутнє нашої держави».

Тепер у дітей, що навчаються у цьому закладі буде не лише справжнє свято 1 вересня , а й очна форма навчання.

Дітям та персоналу у навчальних закладах обов’язково має бути безпечно. Така захисна споруда може убезпечити від повітряної ударної хвилі, стрілецької зброї, уламків від невеликих ракет.

Як зазначила начальник Черкаської РВА, це усе кропітка і щоденна робота людей, з якими я сьогодні зустрілася у Ліплявській громаді. Сергій Геращенко, голова Ліплявської сільської ради, Галина Кубар, директорка ліцею, колективи сільської ради та закладу освіти, з якими також встигла поспілкуватися – вони постійно шукають можливості для реалізації задуманого. Не соромляться і не бояться запитувати, якщо із якимись питаннями зіткнулися вперше. Шукають шляхи вирішення проблем громади і звертаються за допомогою до благодійників.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Черкаської РВА


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *