14.06.2023      130      0
 

Круглий стіл щодо функціонування інституту старост відбувся на Черкащині


За ініціативи Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування на території Мошнівської громади Черкаського району проведено круглий стіл на тему: «Досвід функціонування інституту старост».

У заході взяли участь народні депутати України, представники Офісу Президента України, Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, заступник голови Черкаської РДА Микола Турик, голови територіальних громад та старости, представники асоціацій органів місцевого самоврядування Вінницької, Житомирської, Київської, Черкаської та Чернігівської областей.

Розглянуто ряд питань щодо процедури утворення старостинських округів. Обговорено проблемні питання затвердження старостинських округів та призначення старост, про оптимальну кількість населення в старостинському окрузі та інші.

Голови територіальних громад та старости Черкаського району взяли участь у обговоренні та формуванні пропозицій щодо внесення змін у законодавство в частині функціонування інституту старост.

Організовано зустріч за підтримки Програми USAID «РАДА: наступне покоління», громадських організацій «ДЕСПРО» та «Всеукраїнське об’єднання старост», спільно з Черкаською обласною державною адміністрацією та асоціаціями органів місцевого самоврядування.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Черкаської РВА


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *