14.03.2023      180      0
 

У Чигирині відбулися заходи з нагоди Дня українського добровольця


Державні нагороди від Головнокомандувача ЗСУ та Міноборони передали добровольцям Черкащини. Вручив їх бійцям начальник ОВА Ігор Табурець у знаковому для українського добровольчого руху місці – на Чигиринщині.

– Ви показали світу, як українці люблять свою землю, коли покинули «мирні» професії і взяли до рук зброю у 2014 році, у 2022-му, коли щодня женете у засвіти «другу армію світу», – звернувся очільник області до захисників. – Із вашим днем, добровольці! Дякую за справжність і могуття! Кожному і кожній!

Щороку 14 березня в Україні відзначається День українського добровольця. Пам’ятна дата встановлена Верховною Радою України у 2017 році, щоб вшанувати мужність та героїзм захисників незалежності, суверенітету й територіальної цілісності нашої держави.

Дата 14 березня була обрана не випадково. Саме в цей день у 2014 році на тренувальну базу в Нових Петрівцях з Майдану Незалежності вирушили перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану для формування першого добровольчого батальйону. Чоловіки й жінки самоорганізувалися та вирушили на схід України – на захист нашої держави та її суверенітету.

Уособлення сили, відваги, патріотизму та сталевої волі. Завдяки вам ми вистояли! І продовжуємо боротися за мир, за перемогу!

Ви – гордість нації!

Начальник Черкаської РВА Валерія Бандурко мала за честь у знаковому місці для українського добровольчого руху – на Чигиринщині спільно з обласним керівництвом та керівниками Чигиринської громади взяти участь в урочистих заходах з нагоди Дня українського добровольця.

Саме на добровольчій основі сьогодні у державі формуються штурмові бригади умотивованих бійців Гвардії наступу для остаточного звільнення України від окупантів.

Низько схиляємо голови у пам‘ять про тих, хто втратив життя у боротьбі за свободу Батьківщини.

Слава Героям!

Слава Україні!

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Черкаської РВА


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *