19.12.2022      163      0
 

Відбулася зустріч з аграріями Черкаського району


Подальший розвиток агропромислового комплексу, вирішення проблемних питань – актуальні теми, які обговорили за участі заступника голови Черкаської обласної державної адміністрації Олександра Турченяка, першого заступника голови Черкаської районної державної адміністрації Романа Хоменка, голови Черкаської районної ради Олександра Василенка, спільно із відповідними керівниками структурних підрозділів ОДА, РДА, аграріями Черкаського району.

Агропромисловий комплекс є вагомою складовою частиною економіки, забезпечує продовольчу безпеку та впливає на наповнення продовольчого ринку держави.

Після початку повномасштабного вторгнення на території країни порушилися логістичні зв’язки, збут продукції та постачання матеріально-технічних ресурсів для проведення польових робіт.

Аграрії докладають великих зусиль, щоб швидко адаптуватися до несприятливих умов ведення бізнесу, викликаних війною.

Державою запроваджено гранти на створення теплиць, садів та підтримку переробної галузі та введено в дію Державний аграрний реєстр – онлайн-платформу для прямої взаємодії держави й агровиробників.

Учасники зібрання обговорили можливості програми USAID АГРО для фермерів та забезпечення аграріїв рукавами для зберігання зерна, надання сервісних послуг із завантаження.

Не оминули розгляду і проблемних питань, зокрема блокування податкових документів, відключення електроенергії, сушку зерна та його реалізацію.

Належну увагу необхідно приділити обміну інформацією, адже проблемні питання можна вирішити завдяки комунікації і взаємодії. З питань подання податкової звітності діють телефони “гарячих ліній”. Також з болючими питаннями можна звернутися до профільних структурних підрозділів ОДА і РДА.

Тільки плідна співпраця та відкритий діалог органів влади та сільгоспвиробників є запорукою стабільної продовольчої ситуації.

Тримаємо аграрний фронт!


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *