12.12.2022      156      0
 

Про основні питання життєдіяльності Черкаського району обговорили на нараді в Черкаській РВА


Про основні питання життєдіяльності Черкаського району обговорено у ході координаційної наради у Черкаській РВА під головуванням Валерії Бандурко.

Енергетика.
Тривають відновлювальні роботи в енергосистемі країни, щоб вийти на максимум в умовах після російських влучань.

На Черкащині поки що продовжують діяти жовті графіки відключень електроенергії.

Нагадуємо, що від неділі в чергах змінені години відключення. Але вони можуть не збігатися з фактичними в разі виникнення аварійних ситуацій на мережах.

Безпека на автошляхах.
Питання безпеки та забезпечення сталого функціонування автомобільних доріг у складних погодних умовах особливо актуальне у зимовий період. Підрядними організаціями, які здійснюють експлуатаційне утримання доріг в районі, заготовлено протиожеледну суміш для кращого щеплення з дорожнім покриттям.

Бюджет.
Спеціалістами РВА підготовлено пропозиції до районного бюджету на 2023 рік. При розробці проекту районного бюджету враховано положення бюджетного та податкового кодексів України, норми та показники, визначені в Законі України «Про Державний бюджет України на 2023 рік» та прогнозні макропоказники економічного і соціального розвитку.

Освіта.

Виконавчими комітети місцевих рад вживаються заходи щодо створення безпечних умов для перебування дітей у закладах освіти. Наразі готується уточнений перелік споруд для фінансування виконання робіт та придбання матеріалів у 2023 році.

ВПО.
Чисельність громадян, які евакуювались з постраждалих регіонів у наш район, продовжує зростати. Станом на сьогодні загальна кількість офіційно зареєстрованих ВПО у районі – 60354, з них: у Черкасах – 27004 осіб, у Смілі – 7135, у Каневі – 4311.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *