24.10.2022      172      0
 

Нарада в Черкаській РВА: обговорено головні питання життєдіяльності району


Начальник Черкаської РВА Валерія Бандурко спільно з керівниками структурних підрозділів Черкаської РВА проаналізували головні питання життєдіяльності району.

Безпека.

Як зазначає Валерія Бандурко, у ніч на суботу ворог атакував Черкащину дронами-камікадзе. На щастя, людські жертви відсутні. Постраждав об’єкт критичної інфраструктури. Завдяки співробітникам ДСНС, спільним злагодженим діям органів державної влади і місцевого самоврядування, керівникам підприємств, установ та організацій пожежу було ліквідовано.

Валерія Бандурко закликала громадян бути пильними, берегти своє життя та убезпечуватися під час сигналів повітряної тривоги.

А також наголосила, що у жодному разі не публікувати фото чи відео, адже від цього залежить наша безпека!

Робота в тилу.

Начальник Черкаської РВА подякувала волонтерам, благодійникам, волонтерським громадським організаціям, Товариству Червоного Хреста. Також зауважила, що спільні напрямки діяльності необхідно продовжувати у тому ж дусі – забезпечувати наших бійців, підсилювати військовослужбовців, допомогати внутрішньо переміщеним особам та малозабезпеченим громадянам.

Наразі кількість ВПО у Черкаському районі зростає. Більшість новоприбулих – із Запорізької області. Загальна кількість зареєстрованих ВПО у районі станом на 24.10.2022 – 59886 осіб, з них: у Черкасах – 26316 осіб, у Смілі – 7044, у Каневі – 4319.

Турбота про дітей.

Діти потребують особливої уваги та піклування. Першочерговим правом дитини є право на сімейне виховання. На жаль, діти втрачають батьків. З початку повномасштабного вторгнення в районі 31 дитина залишилась без батьківського піклування. Двоє дітей з району втратило батьків внаслідок бойових дій. Двадцять чотири дитини влаштовано в сімейні форми виховання. Для решти дітей здійснюємо пошук родин”, – повідомила очільниця району.

Економимо електроенергією .

Разом маємо допомогти енергосистемі країни швидше відновлюватися після ворожих атак. Для цього треба максимально заощаджувати електроенергію. Вдома і на роботі”,- наголосила Валерія Бандурко.

Враховуючи критичний стан енергомережі та наближення найхолоднішої пори року громади визначаються з приміщеннями, де є можливість облаштувати пункти обігріву для громадян.

Наразі для стабілізації енергетичної системи на Черкащині застосовуються аварійні відключення електроенергії.

Дякуємо нашим захисникам, силам ППО! Тримаємо стрій!”, – додала Валерія Бандурко.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *