18.07.2022      208      0
 

У Черкаській РВА відбулася координаційна нарада


Голова Черкаської РВА Валерія Бандурко спільно з керівниками структурних підрозділів Черкаської РВА обговорили головні робочі питання.

Безпека громадян, дорослих та дітей. Які заклади освіти працюватимуть з 1 вересня. Це те, що зараз найбільше хвилює.

Проведено обстеження 238 закладів загальної середньої, дошкільної, вищої, професійно-технічної освіти, що знаходяться на території району.

Частину приміщень подано до переліку сховищ протирадіаційних укриттів, споруд подвійного призначення та найпростіших укриттів закладів освіти Черкаського району. Наразі триває робота щодо облаштування укриттів. Про те, які саме заклади працюватимуть, поки що говорити зарано.

Проаналізували питання взаємодії органів державної влади з органами місцевого самоврядування. Зокрема, у частині виконання чинних під час воєнного стану нормативно-правових актів. Спільно з головами громад зустрінемось он-лайн на тему: «Про виконання норм законів України «Про внесення змін до деяких законів України щодо функціонування державної служи та місцевого самоврядування у період дії воєнного стану» та «Про правовий режим воєнного стану».

Щодо ремонту доріг. Кошти на дорожні роботи зараз досить обмежені. Потребують ремонту як державні так і місцеві дороги. Але роботи проводяться з урахуванням наявних фінансових ресурсів. Наразі підрядником ДС «ПромГруп» завершено ямковий ремонт автодороги регіонального значення Р-10/Р-09/ – Черкаси – Чигирин – Кременчук, від села Леськи до міста Чигирина. Також проводиться ямковий ремонт на мосту об’їзної дороги регіонального значення Р-10/Р-09/ – Черкаси – Чигирин – Кременчук біля села Хутори. Організація ТОВ «Ростдорстрой» здійснює обкіс обочин автодороги Н-01 «Київ-Знам’янка», зупинок громадського транспорту від м.Городище до межі із Київською областю.

Допомагаємо громадянам, тимчасово переміщеним з постраждалих регіонів. Гаряча лінія допомоги – доступна кожному, хто цього потребує. Звертайтеся https://cherkassyrda.gov.ua/…/uvaga-pratsyuye-garyacha…/.

Загальна кількість осіб, зареєстрованих у Черкаському районі – 57274 осіб, з них: Черкаси – 23204, Сміла -5505, Канів – 4093.

Не забувайте про комендантську годину! Подбайте про особисту безпеку! Під час повітряної тривоги – перебувайте в укритті.

Тримаємо стрій!


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *