23.05.2022      237      0
 

У Черкаській РВА відбулася координаційна нарада


Голова Черкаської РВА Валерія Бандурко провела робочу нараду з керівниками структурних підрозділів Черкаської РВА.

Коротко про головне станом на 23.05.2022.

ВРУ ухвалила Закон від 12.05.2022 #2259-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо функціонування державної служби та місцевого самоврдування у період дії воєнного стану».

Законом визначено, що військові адміністрації (районні, обласні) здійснюватимуть свої повноваження протягом дії воєнного стану та ще 30 днів після його припинення чи скасування.

Головам громад у разі затвердження тимчасової структури виконавчих органів сільської, селищної чи міської ради для працівників, посади яких не включені до тимчасової структури, оголошується простій або здійснюється їх переведення на рівнозначну чи нижчу посаду.

Цим же нормативним актом врегульовані питання прийняття на посади до органів державної влади та органів місцевого самоврядування в умовах воєнного стану.

Посівна.

Посівну кампанію в Черкаському районі завершено. Всі поля обсіяні. Наразі проводяться роботи щодо догляду за культурами – соняшником, кукурудзою, соєю, озимою пшеницею. Здійснюється обробка та підкорм. Триває заготівля сінажу для забезпечення ВРХ. Погода в цьому році сприяє аграріям. Ситуація з паливом складна. Намагаємось допомагати сільгосппідприємствам у забезпечені паливно-мастильними матеріалами.

Ситуація з ВПО.

Рух населення в межах району триває. Хтось від’їжджає, хтось оселяється на Черкащині. Станом на 23.05.2022 ВПО: Черкаський раной – 56144 особи. Зокрема, у Черкасах офіційно зареєструвалися – 20401 особа, у Смілі – 5003, у Каневі – 4068.

Співпрацюємо з волонтерами, громадськими оганізаціями для надання допомоги переселенцям та ЗСУ.

Гаряча лінія працює.

За період з 15.03.2022 по 22.05.2022 на телефони «гарячої лінії» Черкаського району звернулось 323 громадяни – жителі Черкаського району, області та інших областей України, охоплених воєнними діями.

Усім за можливістю надано консультації та допомогу.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *