11.05.2022      259      0
 

“Сади Перемоги”- наш спільний внесок у перемогу України


Наприкінці березня стартувала всеукраїнська кампанія «Сади Перемоги», ініційована Міністерством розвитку громад та територій України, з метою недопущення продовольчої кризи в країні в умовах війні.

Ініціативу у Черкаському районі вже підтримали Корсунь-Шевченківська, Смілянська, Кам’янська міські, Мошнівська, Руськополянська, Білозірська, Степанківська, Медведівська, Сагунівська, Червонослобідська, Березняківська, Бобрицька та Балаклеївська сільські громади.

Допомагають громадянам з посадковим матеріалом Чигиринська міська та Степанецька сільські громади.

Вільні площі в громадах району засаджуються картоплею, цибулею, морквою, розсадою овочевих культур, саджанцями плодових дерев, круп’яними та зернобобовими культурами.

Перебуваючи з робочою поїздкою у Білозірській територіальній громаді голова Черкаської РВА Валерія Бандурко взяла участь у посадці овочевих культур.

Для «Садів Перемоги» у громаді задіяли 16 земельних ділянок, на яких висаджено картоплі – 7 га, інших овочів – 3 га. Крім того, три школи та дитячий садочок пристосували прилеглу територію на площі 3,5 га. До процесу залучені усі працівники Білозірської сільської ради під керівництвом голови – Володимира Міцука, колектив Центру культури і дозвілля та освітяни громади.

Голова РВА закликає усіх, хто ще не долучився, приєднатись до цієї ініціативи й теж посадити та посіяти городину для збільшення продуктової міці нашої держави.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *