04.04.2022      177      0
 

Партнерська програма Уряду та ООН по підтримці переселенців: виплати стартували


Управління Верховного комісара ООН з питань захисту біженців спільно з «Укрпоштою» вже розпочали виплату кожній переміщеній особі по 2220 грн.

Отримати готівку можна через відділення «Укрпошти». Таким чином вдалося практично реалізувати один із ключових напрямів співпраці УВКБ ООН та українського Уряду, про що вчора предметно йшлося під час зустрічі Віце-прем’єр-міністра – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук із Верховним комісаром ООН з питань біженців Філіппо Гранді.

Згадана партнерська програма грошової допомоги на першому етапі охопить 360 тисяч вимушених переселенців в Україні. Сума виплати базується на розмірі прожиткового мінімуму на квітень 2022-го і становить 2220 грн на особу в місяць. Її виплачуватимуть упродовж 3 місяців з розрахунку на кількість людей у родині. Сім’ї отримають готівку у відділеннях «Укрпошти», а згодом зможуть скористатися банківським переказом.

Ця програма доповнює національну систему соцзахисту, і підтримує людей, які змушено втікали через російську агресію.

Запис у програму грошової допомоги розпочався у Львові, Ужгороді й Мукачево, надалі проходитиме і в інших населених пунктах країни.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *