28.12.2021      193      0
 

У Смілі побудували кисневу станцію та придбали нове обладнання в КП “Вод Гео”


У рамках робочої поїздки голова Черкаської райдержадміністрації Валерія Бандурко разом з народним депутатом України Олександром Завітневичем та Смілянським міським головою Сергієм Ананком відвідали установи, оновлення яких здійснюється за рахунок субвенції з державного місцевим бюджетам на здійснення заходів соціально-економічного розвитку.

КП «Вод Гео» у місті Сміла

Для забезпечення безперебійного водопостачання за рахунок коштів державного бюджету придбано насосні станції. Таке обладнання було вкрай необхідне для міста. Насосні агрегати, що підлягали заміні, вже старі і зношені та потребували частих ремонтів.

Використання нових насосних станцій дасть можливість забезпечити цілодобове безперебійне водопостачання у місті, а також зекономить електроенергію і витрати у розмірі 100 тисяч гривень щомісячно. Постачальник обладнання – ТОВ «Ватерсолюшн».

Щоб вирішити проблему замулення каналізаційних мереж у користування підприємства придбано спеціальну техніку. Це муловсмоктувальна машина.

У місті існує проблема замулення каналізації. Тому придбана техніка дасть можливість вирішити це питання, а також значно зекономити бюджетні кошти. Раніше у Смілі взагалі не було подібної спецтехніки, дороговартісну послугу замовляли у інших організаціях. Вартість спецмашини складає близько 2,5 мільйонів гривень. Організація-постачальник техніки – ТОВ «Будшляхмаш».

Також невдовзі автопарк спецтехніки КП «Вод Гео» поповниться ще одним агрегатом – каналопромивною машиною. Поставка техніки запланована на початок наступного року.

Киснева станція у Смілянській міській лікарні

У КНП «Смілянська міська лікарня» реалізовано проект під назвою «капітальний ремонт системи киснепостачання» на загальну суму 8,5 мільйонів гривень.

Побудувати кисневу станцію вдалося завдяки субвенції на соціально-економічний розвиток громад з державного бюджету у розмірі 6,1 мільйонів гривень, а також 2,4 мільйона спрямовано з обласного бюджету.

Необхідність будівництва кисневої станції була зумовлена тим, що лікарню визначено як заклад першої хвилі для госпіталізації хворих на коронавірусну хворобу. Крім того, кисневі концентратори, якими користувалися в закладі охорони здоров’я, в основному застарілі і часто виходили з ладу. Організація, яка виконала роботи – ТОВ «Кріо-Мед-Сервіс». Стан реалізації проекту – 100%

Голова райдержадміністрації подякувала народному депутату Олександру Завітневичу за постійне сприяння у вирішенні соціально важливих питань, а також Смілянському міському голові Сергію Ананку за тісну співпрацю.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *