18.11.2021      156      0
 

У Корсунь-Шевченківському лісгоспі оновили протипожежну техніку


Лісопожежні станції Корсунь-шевченківського лісництва доукомплектували новими ранцевими вогнегасниками, загалом закупили п’ятдесят штук. Окрім того, придбали 3 квадрокоптери, відтепер у Корсунь-Шевченківському лісгоспі їх буде чотири.

«Лісові ранцеві вогнегасники є важливим інструментом у протистоянні з низовими лісовими пожежами. А сучасна техніка, така як безпілотні літальні апарати є досить дієвою під час пожежонебезпечного періоду, адже допомагає спостерігати за лісовими масивами з висоти пташиного польоту, точно та швидко визначати місце загорання, площу пожежі, а в разі необхідності за допомогою дрона можна координувати гасіння лісової пожежі», – розповідає головний лісничий Корсунь-Шевченківського лісгоспу Іван Дерев’янко.

Крім того, на підприємстві функціонує три камери відеоспостереження, які дозволяють моніторити усі хвойні насадження підприємства під перехресним відеонаглядом. Цьогоріч здійснили заміну найстарішої камери, яка діяла у Кумейківському лісництві, на нову більш сучасну.

Наразі у Корсунь-Шевченківському держлісгоспі завершився пожежонебезпечний сезон, протягом якого працівниками державної лісової охорони постійно проводились всі необхідні протипожежні та профілактичні заходи. Під час найвищого класу пожежної небезпеки відбувалося цілодобове чергування, рейдові бригади працювали у вихідні та святкові дні.

Одним із ефективних методів боротьби з вогняною стихією є мінералізовані смуги. Тож з метою запобігання пожежам та профілактики загорянь корсунь-шевченківські лісівники цього року створили 446 км нових мінералізованих смуг та провели догляд за 770 км вже існуючих.

«Під час пожежонебезпечного періоду пріоритетне завдання для лісівників – це недопустити лісових пожеж. Ми постійно працюємо над удосконаленням та покращенням протипожежного напрямку і як результат – упродовж цього пожежонебезпечного сезону – не зафіксовано жодного випадку лісової пожежі», – говорить директор Корсунь-Шевченківського лісгоспу Василь Яценко.

За інформацією Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *