09.11.2021      194      0
 

9 листопада − День української писемності та мови


Щорічно 9 листопада в Україні відзначається День української писемності та мови, приурочений українському літописцю Нестору – послідовнику творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія.

В Україні єдина державна мова – українська, що є запорукою нашої згуртованості, могутньою зброєю у протистоянні спробам руйнування Української держави. Тільки рідна мова приносить людині найбільше, найглибше щастя, а державі найсильніше – патріотичні характери.

Мова – це одна із найважливіших ознак нації. Українська мова, як і державні символи: Герб, Прапор, Гімн, є одним із ключових символів нашої державності, ядром національної та культурної ідентичності українців.

Ми, українці, маємо безцінний дар – одну з наймилозвучніших і найкрасивіших мов світу. Тому щоденне використання державної мови у побуті та діловому спілкуванні, зростання її престижу та популяризація – це почесна місія кожного громадянина України.

Пам’ятаймо: українською мовою промовляє дух нашої свободи, адже утвердження нашої державності розпочиналося саме з боротьби за мову.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *