01.11.2021      236      0
 

Забезпечення кисневою станцією Червонослобідської лікарні – життєвоважливе питання


Черкащина поки що залишається в помаранчевій зоні, але, як не прикро, маємо негативну динаміку із захворюваності на коронавірус. З кожним днем зростає заповнюваність ліжкомісць, про це інформує голова Черкаської райдержадміністрації Валерія Бандурко.

Відповідно до розпорядження керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, пов’язаної з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 визначено перелік закладів охорони здоров’я «першої, другої та резервної хвилі» надання стаціонарної допомоги хворим на COVID-19.

КНП «Кам’янська багатопрофільна лікарня» Кам’янської міської ради та КНП «Черкаська центральна районна лікарня» Червонослобідської сільської ради згідно з переліком віднесено до закладів «другої хвилі». На цей час гостро стоїть питання забезпечення Червонослобідської лікарні кисневою станцією.

За інформацією керівництва Червонослобідської лікарні ситуація є досить критичною. Станом на 25 жовтня 2021 року 77 хворих знаходяться під кисневими концентраторами і потребують оксигенотерапії. Пристрої регулярно виходять з ладу, а кількість хворих постійно зростає.

Для того щоб якомога швидше вирішити це питання голова Черкаської райдержадміністрації Валерія Бандурко поспілкувалася у режимі Zoom-конференції з головами сусідніх територіальних громад: Мошнівської, Медведівської, Будищенської, Степанківської, Чигиринської, Червонослобідської, Леськівської, Руськополянської та Сагунівської. 

Загалом вартість кисневої станції складає близько 8 млн грн. Частину коштів буде отримано з державного бюджету. Решту необхідно віднайти у бюджетах територіальних громад та спільними зусиллями профінансувати проект.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Черкаської РДА


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *