01.07.2021      314      0
 

Чигиринщина гостинно приймала учасників зборів Черкаського регіонального відділення Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціації об‘єднаних територіальних громад»


В умовах сьогодення сильне та ефективне партнерство об’єднаних територіальних громад – це невід’ємна складова становлення міцного, спроможного та самодостатнього місцевого самоврядування.

Для поширення найкращих практик сучасного та інноваційного управління громадами, а також захисту їх законних прав та інтересів у 2016 році створена Асоціація об’єднаних територіальних громад, що є голосом громад на всеукраїнському та регіональному рівнях.

З метою вирішення організаційних питань діяльності Черкаського регіонального відділення Всеукраїнської Асоціації об’єднаних територіальних громад на території Чигиринської міської територіальної громади відбулися збори голів територіальних громад Черкаської області. Провів засідання голова регіонального відділення, голова Білозірської територіальної громади Володимир Міцук.

На запрошення повноважних представників регіонального відділення – голів громад взяла участь у засіданні голова Черкаської районної державної адміністрації Валерія Бандурко.

Я завжди підтримую показник співпраці та конструктивного діалогу між органами державної влади та органами місцевого самоврядування. Хочу сказати, що реформа, яка стартувала у 2015 року, реформа органів місцевого самоврядування, реформа децентралізації зараз в повній мірі реалізована і західні експерти висловлюють свою точку зору, що проходить вона на найвищому рівні. Але ж насправді ми всі знаємо стільки зусиль потрібно, щоб втілити в життя всі аспекти реформування. Хочу побажати кожному керівнику громади натхнення та побільше сил. Сподіваюсь, що разом, за підтримкою керівництва держави, через 5 – 10 років наша країна буде прикладом втілення децентралізації для інших країн, які підуть тим самим шляхом, – зазначила голова РДА.

Учасники зборів переобрали голову регіонального (обласного) відділення – голову Білозірської громади Володимира Міцука – ще на один термін. А також обрали членів ради.

Під час зустрічі обговорено проблеми медичної, освітньої галузі, зокрема, роботи дошкільних навчальних закладів, закладів середньої освіти, ФАПів, амбулаторій, лікарень в умовах реформування, торкнулись питань розвитку інфраструктури та пожежної безпеки.

А також напрацьовано низку важливих питань, які найбільше турбують громади, для розгляду на засіданні Національного з‘їзду територіальних громад України.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *