25.06.2021      195      0
 

Голова Черкаської РДА взяла участь у заходах з нагоди 64-ї річниці заснування обласного дитячого санаторія «Руська Поляна»


Порадувати, здивувати й зробити щасливими дітей. Що ще потрібно для чудового настрою? Саме таку мету мало дитяче свято, яке влаштували у обласному дитячому санаторії «Руська Поляна».

Голова Черкаської райдержадміністрації Валерія Бандурко спільно з заступницею голови Черкаської облдержадміністрації Ларисою Кошовою та головою Руськополянської громади Олегом Гриценком взяли участь у заходах з нагоди 64-ї річниці заснування закладу.

На дітей чекала маса приємних сюрпризів: нові безкаркасні меблі для санаторію, спортивний інвентар, фрукти та солодощі.

На урочистості завітали представники Німецького Rotary Club (Всесвітня благодійна організація), які подарували санаторію новий сучасний цифровий рентген апарат, вартістю близько 2 млн грн.

Обладнання надає можливість швидкого встановлення діагнозу та допомагає оперативно, не втрачаючи час, вступити у боротьбу з хворобою.

Адже установа розрахована на 160 ліжок для лікування туберкульозу всіх форм та локалізацій, групи ризику захворювання туберкульозом у дітей від 3- х до 18 років. Зараз у санаторії перебувають 130 дітей.

На жаль до цього часу заклад користувався апаратом, якому було понад 50 років.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *