11.06.2021      343      0
 

У Корсунь-Шевченківському планують реставрувати культурно-історичні об’єкти


У Черкаському районі туристична галузь має величезний потенціал для розвитку.

Корсунь-Шевченківський має всі перспективи для розвитку як туристичний центр, – зазначив Олександр Скічко. – Завдяки програмі Президента України #ВеликеБудівництво дістатися цих історичних місць уже набагато комфортніше. Упродовж найближчих трьох років в Україні реалізовуватимуть програму  #ВеликаРеставрація.

Вже спрямовано 1,5 млн грн на виготовлення проектно-кошторисної документації на три об’єкти Корсунь-Шевченківського державного історико-культурного заповідника – палацу, брами та флігеля.

Канів, Чигирин, а тим паче Корсунь-Шевченківський – це перспективні туристичні центри з багатим історичних та культурним надбанням. Завдяки державній підтримці маємо шанс відновити, реставрувати ці туристичні об’єкти, – зазначає голова Черкаської РДА Валерія Бандурко, – якісно новим поштовхом для розвитку туризму в нашому краї є відновлення автомобільних доріг, адже тепер дістатися до об’єктів культурно-історичної спадщини значно приємніше і швидше.

Важаю, що відбудовувати треба весь комплекс. І де, як не в цьому фантастичному місці, створювати крутий парк. Думаю, навіть «Інтерсіті» таки доведеться робити зупинки в Корсуні. Над цим домовилися працювати спільно з народним депутатом Андрієм Стріхарським, – зазначив голова ОДА у своєму телеграм-каналі.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *