03.06.2021      451      0
 

На засіданні Центру допомоги учасникам АТО систематизували проблемні питання та визначили терміни їх виконання


У Черкаській райдержадміністрації за дорученням голови РДА Валерії Бандурко відбулося засідання Центру допомоги учасникам антитерористичної операції, до якого увійшли керівники окремих установ, організацій, структурних підрозділів Черкаської РДА, голови громадських організацій АТО Черкаського району.

Основними завданнями Центру є забезпечення взаємодії органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, волонтерських, громадських організацій щодо надання учасникам АТО/ООС допомоги у вирішенні питань, пов’язаних з їх лікуванням, реабілітацією та соціальною адаптацією, а також сім’ям загиблих учасників антитерористичної операції.

Провів засідання заступник голови Черкаської райдержадміністрації Богдан Солошенко.

–  Проблеми, які є в районі необхідно систематизувати і докласти максимум зусиль для їх вирішення у конкретно визначені терміни, – зазначив у вступному слові заступник голови, а також висловив сподівання, що зібрання буде максимально дієвим та пройде у формі конструктивного діалогу.

Учасники  зібрання розглянули ряд питань. Серед них:

надання землі учасникам АТО/ООС, оформлення документів на землю

проходження лікування у 2021 році в «Черкаському клінічному госпіталі ветеранів війни» учасниками АТО/ООС

працевлаштування, надання допомоги на започаткування власної справи учасникам АТО/ООС

про обласну програму забезпечення житлом учасників АТО/ООС

забезпечення безкоштовними ліками учасників АТО/ООС

санаторно-курортне лікування, психологічна реабілітація, професійна адаптація, пільги, субсидії

умови співпраці Центру допомоги учасникам АТО Черкаської РДА з Центром допомоги учасникам АТО» Черкаського обласного контактного центру.

За підсумками першого засідання Центру допомоги учасникам антитерористичної операції Черкаської районної державної адміністрації учасники зібрання вирішили доручити

відділу освіти, охорони здоров’я, культури та спорту райдержадміністрації надати інформаційну довідку на територіальні громади щодо вступу на навчання у вищі навчальні заклади учасникам АТО/ООС, з’ясувати питання щодо виділення коштів на ліки у Чигиринській і Канівській ТГ, а також щодо  ситуації з оздоровлення дітей учасникам АТО/ООС.

управлінню агропромислового розвитку, житлово-комунального господарства, економіки та екології райдержадміністрації звернутись до АТ “Укрзалізниця” з проханням розробити програмне забезпечення щодо перевезення пільгових категорій громадян, зокрема учасників АТО/ООС.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *