26.04.2021      299      0
 

Пам’ятаємо про подвиг Героїв Чорнобиля


У Черкаському інституті пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля 26 квітня відбулися заходи з ушанування 35-ої річниці Чорнобильської катастрофи.

У заходах взяли участь голова Черкаської райдержадміністрації Валерія Бандурко та голова Черкаської районної ради Олександр Василенко.

357 випускників навчального закладу брали участь у ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. З 9 червня 1997 року згідно з Постановою Кабінету Міністрів України навчальний заклад носить почесне ім’я Героїв Чорнобиля. У червні 1986 року силами колективу навчального закладу була побудована стела Героїв Чорнобиля. До 20- роковин силами всього колективу та за активної підтримки Головних управлінь МНС в областях у навчальному закладі стела була реконструйована у монумент Героям Чорнобиля, на якому викарбувані прізвища 357 випускників учасників ліквідації аварії на ЧАЕС.

Один із випускників навчального закладу, учасник ліквідації аварії на ЧАЕС, прізвище якого занесено на монумент Героїв Чорнобиля, колишній начальник пожежно-рятувальної служби Житомирщини, а нині голова добровільної асоціації «Дзвони Чорнобиля» генерал-майор Леонід Антонюк до 35 тих роковин написав: «Кожен ліквідатор аварії, то по-праву рятівник і герой, бо через власне тіло та душу пропустив той мирний атом. І хоч з кожним роком нас стає все менше, але ми варті того, щоб радіти життю і надалі творити добро».

Голова Черкаської райдержадміністрації Валерія Бандурко подякувала учасникам аварії, ліквідаторам, за те, що ризикуючи власним життям вони врятували населення від некерованого смертоносного атома:
– Чорнобиль – це величезна трагедія і символ мужності водночас. Люди, а серед них і наші земляки, пройшли через радіоактивне пекло, ризикуючи власним життям. Хай залишиться у минулому й ніколи не повториться жах чорнобильської катастрофи. А пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир і спокій. Низький уклін вам та вдячність.

У своєму виступі голова Черкаської районної ради Олександр Василенко наголосив:
– Відбулася одна з наймасштабніших у світі стихійних трагедій. Наслідки змінили життя мільйонів людей. І якби не мужність тих людей, які брали участь у ліквідації аварії, наслідки були б набагато жахливіші. Тому хочу подякувати і схиляю голову перед ліквідаторами.

Начальник Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля Віктор Гвоздь розповів про події тих часів та висловив слова вдячності ветеранам і пошани від всього колективу за допомогу у вихованні молоді.

Усіх вогнеборців Чорнобиля вшановано хвилиною мовчання та покладено квіти до монументу Героїв Чорнобиля.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *