12.04.2021      465      0
 

У Черкаській РДА провели засідання комісії ТЕБ та НС


9 квітня відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій «Про ситуацію з поширенням захворювань, спричинених коронавірусом COVID-19 та заходи з недопущення його поширення», яке провела голова Черкаської райдержадміністрації Валерія Бандурко.

За результатами засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка відбулась 7 квітня 2021 року та протоколу № 12 засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Черкаської обласної державної адміністрації від 08.04.2021 на підставі оцінки епідемічних показників на території Черкаської області встановлено «помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

Начальник відділу цивільного захисту Черкаської районної державної адміністрація Юрій Бердник поінформував, що Апаратом Ради національної безпеки і оборони України (далі – РНБО) з використанням інформаційно-аналітичної системи “СОТА” здійснюється постійний моніторинг та аналіз епідемічної ситуації, пов’язаної з поширенням у країні гострої респіраторної хвороби COVID-19. За інформацією РНБО зазначається, що епідемічна ситуація в ряді територіальних громад району суттєво погіршилась, збільшується рівень захворюваності. Зокрема ріст захворюваності спостерігається на території Балаклеївської сільської територіальної громади Черкаського району, Городищенської міської територіальної громади Черкаського району, Корсунь-Шевченківської міської територіальної громади Черкаського району, Канівської міської територіальної громади Черкаського району, Смілянської територіальної громади Черкаського району та Березняківської територіальної громади Черкаського району.

Найбільшу кількість випадків виявлено у м. Черкаси – 5 661, м. Сміла – 2 303, м. Канів – 749, у Смілянському р-н. – 831, Черкаському р-н – 800, Корсунь-Шевченківському р-н – 696 осіб.

З метою запобігання неконтрольованого стрімкого поширення епідемії COVID-19 необхідно розглянути на засіданнях місцевих комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій питання введення додаткових протиепідемічних заходів та обмежень, спрямованих на стримування зростання захворюваності на COVID-19 на відповідних територіях.

Територіальним підрозділам Державної установи “Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ України” збільшити кількість тестувань згідно доручень Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.Територіальним підрозділам Державної установи “Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ України”, виконавчим комітетам міських та сільських рад забезпечити постійний моніторинг кількості виявлених нових випадків COVID-19.

З метою запобігання поширенню захворювань, спричинених коронавірусом COVID-19 ВИРІШИЛИ:

1. Інформацію про ситуацію з поширенням захворювань, спричинених коронавірусом COVID-19 та заходи з недопущення його поширення взяти до відома.

2. З урахуванням критеріїв епідемічної ситуації, визначених пунктом 3² постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 № 1236 “Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-СоV-2” (зі змінами від 22.03.2021 № 230), виконавчим комітетам міст Черкаси, Сміли та виконавчим комітетам Балаклеївської сільської територіальної громади Черкаського району, Городищенської міської територіальної громади Черкаського району, Корсунь-Шевченківської міської територіальної громади Черкаського району, Канівської міської територіальної громади Черкаського району, Смілянської територіальної громади Черкаського району та Березняківської територіальної громади Черкаського району впроваджувати рішеннями місцевих комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи на відповідних адміністративних територіях, зокрема щодо:

  • заборони проведення масових (культурних, спортивних, розважальних та інших) заходів, приймання відвідувачів у кінотеатрах, інших закладах культури, у спортивних залах, фітнес-центрах, басейнах;
  • заборони діяльності розважальних закладів (ТРЦ, нічних клубів, дискотек, дитячих ігрових кімнат);
  • заборони діяльності закладів громадського харчування (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо) після 23-00, окрім тих, які надають послуги із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос;
  • заборони проведення релігійними організаціями богослужінь, якщо не забезпечено наявності в споруді, приміщенні не менше 10 м² на одну особу;
  • заборони здійснення перевезень пасажирів автомобільним транспортом в кількості більшій ніж 50 % від кількості місць для сидіння;
  • переведення закладів освіти на дистанційну форму навчання, крім закладів дошкільної освіти, спеціальних закладів освіти та учнів 1-4 класів закладів загальної середньої освіти, а також осіб, які беруть участь у заходах з оцінювання якості освіти.

3. Головам міських та сільських територіальних громад, керівникам установ, підприємств, організацій, рекомендувати суб’єктам господарювання, незалежно від форми власності, максимально перевести роботу працівників у дистанційний режим.

4. Головам міських та сільських територіальних громад забезпечити організацію та участь представників у спільних з територіальними підрозділами Черкаського районного управлінням поліції ГУ Національної поліції в Черкаській області та територіальними підрозділами Головного управлінням Держпродспоживслужби в Черкаській області перевірках дотримання карантинних вимог на відповідних адміністративних територіях.

5. Територіальним підрозділам Черкаського районного управлінням поліції ГУ Національної поліції в Черкаській області посилити контроль за дотриманням протиепідемічних заходів при перевезенні пасажирів громадським транспортом.

6. Територіальним підрозділам Черкаського районного управлінням поліції ГУ Національної поліції в Черкаській області та територіальним підрозділам Головного управлінням Держпродспоживслужби в Черкаській області посилити контроль за дотриманням обмежувальних протиепідемічних заходів.

7. Рішення місцевих комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій направляти на адресу відділу цивільного захисту Черкаської районної державної адміністрації не пізніше 12 годин після проведення засідання.

8. Контроль за виконанням рішення покласти на територіальні підрозділи Черкаського районного управлінням поліції ГУ Національної поліції в Черкаській області, територіальні підрозділи Головного управлінням Держпродспоживслужби в Черкаській області та відділ цивільного захисту Черкаської районної державної адміністрації.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *