08.04.2021      305      0
 

Продовжуються роботи з відновлення автодороги Н-16, частина якої пролягає через Черкаський район


Автодорога державного значення Н-16 – це маршрут, що проходить через всю Черкаську область зі сходу на захід, з’єднує лівобережну частину Черкащини із західною. Починається від міста Золотоноша, і проходить через міста Черкаси, Сміла, Шпола, Звенигородка, Тальне та Умань. Є найдовшою автодорогою Черкащини, протяжність Н-16 становить 208,1 км.

На відрізку маршруту Н-16 у селах Ротмістрівка та Носачів (Ротмістрівська ОТГ) у рамках програми Президента України Володимира Зеленського #Великебудівництво продовжуються роботи із відновлення автодороги. Ремонтні роботи розпочалися навесні з розчистки парослі та зняття верхнього шару старого зношеного покриття.

Дорога є стратегічно важливою для громади, – наголошує заступник Ротмістрівського сільського голови Ігор Волошин, адже все сполучення проходить цією автодорогою. Тут пролягає маршрут трьох автобусних рейсів загального користування колишнього Смілянського району, а саме №126 (м.Сміла АС -3 – с.Буда Макіївка, №123 «м.Сміла АС 2 – с.Куцівка та №155 «Райлікарня – с.Ротмістрівка). Також курсують міжміські автобуси у напрямку Умані, Монастирища, Шполи, Звенигородки та Ватутіне. Шкільний автобус підвозить дітей з Ковалихи, Куцівки та Ротмістрівки до Ротмістрівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. Для аграріїв, приватних підприємців цей відрізок дороги теж має неабияке значення. Цим шляхом їздить сільськогосподарська техніка, тому надзвичайно важливо, щоб дорога була у гарному стані. Рух у місцях проведення робіт здійснюється в реверсному режимі, тож водіям радять буди уважними, дотримуватись швидкісного режиму та звертати увагу на попереджувальні знаки.

– Жителі громади позитивно відгукуються про початок ремонту, всі готові потерпіти тимчасові незручності поки йде реконструкція, заради того, щоб дорога була у гарному стані, оскільки за останні роки проводився лише ямковий ремонт та ремонт картами, – розповідає посадовець.

Цього року ще дві дороги у межах територіальної громади, а саме Н-16 – с. Ковалиха та Н-16 – ст. Володимирівка включені до переліку доріг, де буде проведено ремонт дорожнього покриття.

Голова Черкаської райдержадміністрації Валерія Бандурко впевнена, що оновлення дорожньої інфраструктури завершиться успішно, адже це зручність, комфорт для жителів Черкащини і безпека для тих, кого ми називаємо учасники дорожнього руху.

Станом на сьогодні на автодорозі Н-16 розпочато фрезерування старого зношеного асфальтобетонного покриття, влаштування основи зі щебенево-піщаної суміші обробленої цементом та вирівнюючого шару крупнозернистого асфальтобетону.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *