01.04.2021      611      0
 

Ми готові до співпраці і будемо рухатися вперед, – Валерія Бандурко


У сучасній системі міжнародних взаємозв’язків культурна сфера стає важливою частиною дипломатичних відносин, зокрема двосторонніх. З пропозиціями міжкультурної комунікації, діалогу та обміну до Черкаської райдержадміністрації завітали представники Польського культурного центру імені Кароля Шимановського.

Голова Черкаської райдержадміністрації Валерія Бандурко спільно з головою Черкаської районною ради Олександром Василенком зустріли представників Польського центру та обговорили деталі майбутнього партнерства.

Керівник Польського культурного центру імені Кароля Шимановського Геннадій Лінєвич розповів про свою діяльність, яка направлена переважно на збереження польської культурної спадщини: – Партнерство по лінії шкіл, по лінії влади, обмін молоддю – у цьому полягає наш інтерес. Поляки бачать свою історичну роль в тому, що по-перше тут є польська громада (етнічні поляки), по-друге є польська культурно-історична спадщина, яку вони поважають.

Геннадій Казимирович запросив Валерію Бандурко відвідати Польський центр для детального обговорення майбутнього партнерства, а також підписати меморандум, який за його словами буде спільним виявом бажання подальшої співпраці.

Голова Черкаської райдержадміністрації розповіла гостям про те, які завдання сьогодні стоять перед виконавчою гілкою влади на місцях в умовах завершення реформи децентралізації: – Основна наша місія на сьогодні – не втратити зв’язок з об’єднаними територіальними громадами, тому співпраця у сучасних умовах для мене є надзвичайно важливою. Ми готові до співпраці і будемо рухатися вперед. Адже рух в Європу – це шанс для майбутнього розвитку у всіх сферах, це поштовх Черкаському району вийти на міжнародні зв’язки. Ми з радістю скористаємось такою можливість і підпишемо меморандум про партнерство.

Валерія Бандурко, зазначила, що вбачає у співпраці з польськими колегами формування позитивного міжнародного іміджу, а також можливості використання кращого іноземного досвіду для розвитку Черкаського району, можливостей і ресурсів регіонів-партнерів.

Довідково: Черкаська обласна організація «Польський культурний центр імені Кароля Шимановського» здійснює свою діяльність на теренах області з 2003 року. Кароль Шимановський – одна з тих визначних постатей музичної культури, яку вважають своєю в декількох країнах і відносять до сотні найкращих композиторів світу, поляк за походженням, народився 3 жовтня 1882р. у селі Тимошівка на Кам‘янщині. З 2010 року Тимошівська філія І ступеня комунального закладу “Кам’янський ліцей №1 Кам’янської міської ради Черкаської області” носить ім’я Кароля Шимановського.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *