27.01.2021      291      0
 

Про заходи реагування на ускладнення погодних умов у Черкаському районі


Під керівництвом голови Черкаської райдержадміністрації Володимира КЛИМЕНКА, відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з приводу підготовки до безпечного пропуску льодоходу, повені та паводків на території Черкаського району на час погіршення погодних умов.

На засіданні розробили план дій задля забезпечення готовності органів управління, сил і засобів до оперативного реагування при загрозі та виникненні надзвичайних ситуацій, пов’язаних із пропуском льодоходу, весняної повені та паводків.

Зокрема це здійснення координації дій органів виконавчої влади та місцевого самоврядування щодо запобігання надзвичайним ситуаціям, усунення причин, що спричиняють їх виникненню та створення умов для успішного подолання наслідків надзвичайних ситуацій.

Забезпечення контролю за станом готовності Черкаської районної ланки територіальної підсистеми ЄДСЦЗ в області та з метою запобігання і реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру.

Проведення спостережень за гідрологічним і льодовим режимом річок під час формування та проходження водопілля, динамікою зон затоплення, своєчасне складання прогнозів.

Забезпечення розчистки кюветів, трубопереїздів, придорожніх каналів, дренажних систем та малих потоків і річок з метою недопущення затримання талих вод у місцях розташування населених пунктів.

Визначити об’єкти життєзабезпечення населення, транспорту, енергетики, зв’язку та інші об’єкти господарювання, що можуть зазнати негативного впливу природних явищ. Завчасна підготовка (для попередження і ліквідації негативних наслідків повені та паводків) інженерної і автомобільної техніки, засобів евакуації людей, мобільне насосне обладнання, автономні джерела живлення та освітлювання, засоби забезпечення питною водою, створення резерв пально-мастильних матеріалів.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *