18.01.2021      624      0
 

Заходи безпеки під час святкування Водохреща


19 січня 2021 року віруючі православної церкви та значна кількість населення відзначають велике християнське свято Хрещення Господнє. 

В цей день на водоймищах проводяться обряди купання, а також хрещення дітей та дорослих. Під час проведення обрядів спостерігається скупчення великої кількості населення, що може призвести до виникнення надзвичайних ситуацій.

За результатами чергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, під керівництвом голови Черкаської райдержадміністрації Володимира КЛИМЕНКА, було вирішено активізувати роботу щодо запобігання загибелі людей на водних об’єктах у зимовий період 2021 року. Зокрема організувати чергування позаштатних рятувальників у місцях проведення обрядів та забезпечити чергування працівників закладів охорони здоров’я у місцях проведення заходів на випадок необхідності надання медичної допомоги постраждалим.

Визначити можливість безпечного перебування людей у місцях підлідної риболовлі та відпочинку населення та позначити на місцевості найбільш небезпечні місця рибальства і масового відпочинку населення на водних об’єктах у зимовий період. Встановити інформаційні стенди із зазначенням місць, заборонених для вилову риби та виходу на лід.

Територією Черкаського району протікає річка Дніпро, крім того налічується 6 середніх та малих річок, 23 ставка та природних водоймищ. Усі перелічені водні об’єкти можуть становити небезпеку та загрозу життю людей в зимову пору року.

Тому нагадуємо про важливість дотримання карантинних обмежень та правил безпеки під час купання на Водохреща. Перш ніж зануритися у водойму, пам’ятайте:
  • людям із захворюваннями серцево-судинної чи дихальної систем краще утриматися від купання;
  • заходити у воду дітям можна тільки з дозволу та під наглядом батьків;
  • для здорової люди достатньо буде зануритися у воду до 10-15 секунд, після чого одразу вийти на берег;
  • після купання обов’язково витріться рушником та переодягніться у сухий одяг, щоб запобігти переохолодженню;
  • не заходьте у воду у стані алкогольного сп’яніння.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *