08.12.2020      710      0
 

Відбулася нарада з головами об’єднаних територіальних громад


Сьогодні голова Черкаської районної державної адміністрації Володимир КЛИМЕНКО спільно з головою Черкаської районної ради Олександром ВАСИЛЕНКОМ провели нараду з головами об’єднаних територіальних громад.

На нараді розглянуто ряд актуальних питань сьогодення – це передача закладів освіти, охорони здоров’я у власність об’єднаних територіальних громад, надання соціальних, медичних та адміністративних послуг жителям району, функціонування пожежної охорони тощо.

Про порядок передачі закладів освіти поінформувала Людмила ГРИГОРЧУК, начальник відділу освіти райдержадміністрації, яка звернула увагу на забезпечення енергоносіями та іншими комунальними послугами освітніх закладів та функціонування Інклюзивно-ресурсного центру з 01 січня 2021 року. Людмила Василівна запропонувала головам об’єднаних територіальних громад взяти участь у створенні Центру професійного розвитку педагогічних працівників об’єднаних територіальних громад Черкаського району, адже якість професійного зростання педагога розглядається через призму успіхів дитини.
Керівники району зауважили, що такий центр має існувати, педагоги повинні отримувати професійну підтримку висококваліфікованих спеціалістів та запроваджувати нові освітні стандарти в роботі.
У період світової пандемії, пов’язаної з коронавірусною хворобою, одним з найважливіших питань є надання медичних послуг та функціонування закладів охорони здоров’я у цей нелегкий час. За участі головних лікарів медичних закладів первинної та вторинної ланки району обговорили стан справ. Так, як з 01 січня 2021 року заклади мають перейти у власність об’єднаних територіальних громад, оплата за комунальні послуги та енергоносії, пільгові медикаменти буде здійснюватися за рахунок бюджетів громад, визначили шляхи співпраці в цих напрямках.

Враховуючи зміни у законодавстві, розглянули питання надання соціальних та адміністративних послуг, передачу повноважень з питань містобудування та архітектури. Профільні керівники та спеціалісти роз’яснили нововведення та їх практичну реалізацію. Наприкінці наради обговорили питання функціонування пожежної охорони району.
Голова Черкаської районної державної адміністрації Володимир КЛИМЕНКО та голова Черкаської районної ради Олександр ВАСИЛЕНКО наголосили на співпраці між установами та органами місцевого самоврядування для забезпечення життєдіяльності району та подякували головам об’єднаних територіальних громад за активну участь у обговоренні питань.
За підсумками наради надано відповідні доручення.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *