28.11.2020      827      0
 

Керівники Черкаського району вшанували день пам’яті жертв Голодоморів


Четверта субота листопада – день пам‘яті жертв голодоморів в Україні 1921–1923 рр., 1932–1933 рр. та 1946–1947 рр., коли були здійснені акти геноциду українського народу. Утім, серед найбільш трагічних сторінок історії українського народу особливо сумне місце займає Голодомор 1932-1933 років. Вони призвели до багатомільйонних людських втрат та масових терорів.

Нашим спільним обов’язком є надання честі вбитих голодом співвітчизників. Саме з такої нагоди у село Свидівок завітали голова Черкаської районної державної адміністрації Володимир КЛИМЕНКО, перший заступник голови Микола ТУРИК та заступник голови Черкаської районної ради Сергій СТЕПАНЮК. Вони зібралися аби вшанувати пам’ять загинувших, поклавши композиції з квітів, колосків пшениці та кетягів калини до пам’ятного знаку «Книга пам’яті жертв голодомору 1932-1933 років сіл Свидівок та Сокирна».

Згадавши ті тяжкі роки України та, поклавши квіти до монументу з іменами жертв голодомору, вони помолилися за краще майбутнє для нашої країни.

Також до вшанування пам’яті жертв голодоморів долучилися працівники апарату та структурних підрозділів Черкаської районної державної адміністрації на чолі з керівником апарату Аліною ПЛАХОТНОЮ, поклавши символічні композиції до Скорботного Хреста у місті Чигирин.

Колектив Черкаської районної державної адміністрації в знак шани та вічної пам’яті про закатованих в роки голодоморів поповнив свою скарбничку поетичних творів, написавши вірша-настанову для молоді.

Той крик, той сум, ота печаль, той стогін 
Той Голод, Геноцид вже стільки років
Ятрить Вкраїни пам'ять про невинних,
Що закатовані у тяжку днину.

І лиш колосся, квіти та калина
З свічею у молитві будуть вічно
Тим доказом, що пам'ять не загине,
А буде в серці кожного довічно.

Ми молоді даємо настанову:
"Плекайте, діти, пам'ять земляків,
Щоб не дай Боже повторилось знову
Страшнеє горе предків і батьків!"


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *