26.11.2020      943      0
 

Голова Черкаської РДА Володимир КЛИМЕНКО провів засідання колегії


На засіданні колегії розглянуто питання «Про соціальний захист учасників антитерористичної операції, операції об’єднаних сил».

Сергій КОВАЛЬ, начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації зазначив, що станом на 01.11.2020 на обліку в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги управління праці та соціального захисту населення Черкаської районної державної адміністрації перебуває 659 учасників антитерористичної операції (АТО), операції об’єднаних сил (ООС), яким була надана пільга (75% та 100%) та субсидія на оплату житлово-комунальних послуг за рахунок коштів державного бюджету.

Упродовж 2020 року було організовано пільгове перевезення окремих категорій громадян на 6 приміських автобусних маршрутах за рахунок коштів Білозірської, Степанківської об’єднаних територіальних громад та Свидівоцької сільської ради. Щоденно, за рахунок перевізника, безкоштовний проїзд надається на 34 приміських автобусних маршрутах 7 категоріям громадян.

Про національно-патріотичне виховання учнівської молоді поінформувала Людмила ГРИГОРЧУК, начальник відділу освіти райдержадміністрації. У рамках проведення тематичних заходів у закладах освіти району в онлайн-режимі відбуваються уроки-презентації, уроки-реквієми, брейн-ринги, виховні години.

З метою популяризації патріотичного руху та виховання молоді, вшанування учасників АТО/ООС, які проявили самопожертву при захисті територіальної цілісності України, на території Черкаського району встановлено 4 меморіальні дошки.

І хоча діяльність навчально-виховного процесу продовжується і надалі, проте, як зазначила Людмила Василівна: «На жаль, пандемія внесла свої корективи у наше життя, і ті районні заходи, які проводилися раніше практично, в цьому році проводилися в режимі онлайн».

Про медичне забезпечення учасників АТО/ООС поінформував Микола ГУСЬКОВ, головний лікар комунального некомерційного підприємства “Черкаська центральна районна лікарня”. У цьому році, на базі реєстратури медичного закладу утворено “Єдине вікно” для учасників АТО/ООС та членів їх сімей для надання медичної допомоги. З початку 2020 року через “Єдине вікно” за медичною допомогою звернулось 28 осіб.

«Для надання медичної допомоги наразі працюють всі залучені лікарі нашого підприємства, а учасники АТО/ООС, під час лікування в стаціонарних відділеннях, забезпечені безкоштовними ліками в межах бюджетних асигнувань. Також наші пацієнти забезпечені повноцінним харчуванням та зручно обладнаними палатами», – зазначив Микола ГУСЬКОВ.

«Також, цьогоріч спостерігається зменшення кількості реєстрації учасників АТО/ООС у Черкаській філії Черкаського обласного центру зайнятості, порівняно з попередніми роками. Всього звернулося 25 осіб з проханням зайнятості, з яких 11 – успішно працевлаштовані»,- додав Олександр ГРИЦЕНКО, директор філії центру.

Володимир КЛИМЕНКО, голова Черкаської РДА, наголосив на необхідності виконання “Районної комплексної програми щодо медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки учасників антитерористичної операції, родин Героїв Небесної Сотні, постраждалих під час Революції Гідності та бійців-добровольців на 2018-2022 роки”.

У підсумку засідання, визначено пріоритетом – налагодження комунікативного зв’язку з громадськими організаціями “Об’єднання патріотичних сил”, “Об’єднання бійців реформаторів” з метою ефективного вирішення нагальних питань соціального захисту учасників АТО/ООС.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *