11.11.2020      330      0
 

Голова Черкаської РДА Володимир КЛИМЕНКО взяв участь у координаційній нараді ОДА


Сьогодні, 11 листопада, відбулася координаційна нарада голови облдержадміністрації С. І. Сергійчука з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади в області, головами райдержадміністрацій, міськими головами міст обласного значення в режимі Zoom-конференції. На нараді розглянуто питання: про запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19); про стан реалізації проєктів у рамках програми “Велике будівництво”.

Голова Черкаської РДА Володимир КЛИМЕНКО взяв участь у нараді та обговорив питання порядку денного з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації та відповідних служб в районі.


За інформацією комунального некомерційного підприємства “Черкаський районний центр первинної медико-санітарної допомоги” Черкаської районної ради, за період з 02 квітня 2020 року по теперішній час було проведено 3415 заборів мазків у осіб, які підлягали обстеженню. З їх числа, за весь період було виявлено 882 пацієнти з позитивним результатом ПЛР-тестування. Сьогодні на амбулаторному лікуванні в підпорядкованих закладах охорони здоров’я перебуває 184 таких пацієнти.
За інформацією Комунального некомерційного підприємства “Черкаська центральна районна лікарня” Черкаської районної ради, на сьогодні у інфекційному відділенні перебуває 19 хворих на COVID-19, з пневмоніями – 19 осіб, на кисневій терапії – 17 осіб. З серпня 2020 року було проліковано та виписано з одужанням 141 особу.
Завершуючи розгляд найактуальнішого останнім часом питання, Володимир КЛИМЕНКО зауважив, що ми всі повинні усвідомлювати небезпеку і розуміти, що максимальне дотримання карантинних вимог є зараз дуже важливим. Носіння маски, використання антисептика, дотримання рекомендацій сімейного лікаря – це складові, які можуть врятувати чиєсь життя.

 У рамках програми “Велике будівництво” по району упродовж року проведено капітальний ремонт автомобільних доріг місцевого значення загальною протяжністю 2,7 км (6,5% до доріг області), поточний середній ремонт автомобільних доріг місцевого значення загальною протяжністю 9,9 км (9,7% до доріг області), забезпечено проїздність за рахунок експлуатаційного утримання понад 44 км. Побудовано у 2020 році та здано в експлуатацію дві амбулаторії у селах Степанки та Будище. Тривають ремонтні роботи у амбулаторії с. Тубільці. Також сформовано перелік об’єктів, які заплановано реалізувати у рамках програми “Велике будівництво” у 2021 році.
– Програма Президента “Велике будівництво” є пріоритетом районної влади. Адже саме реконструкція чи капітальний ремонт закладів освіти, охорони здоров’я, автомобільних доріг – це і є покращенням життя людей, основою для розвитку нашої держави, кожного її регіону, кожної  громади, – підсумував очільник району.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *